Tallarins vegans amb formatge de tramussos
Capaços de convertir el carnívor més convençut
Ingredients
Per als tallarins:
- 300 g de farina d'espelta
- 90 g de carabassa torrada
- 2-3 ous
- Cúrcuma
Per al formatge vegà:
- 250 g de tramussos
- 50 g d’oli OVE
- 2 cullerades de llevat de cervesa
- Sal
Per a la salsa:
- 250 g de tomaques ‘cherry’ diverses
- 5 alls
- Orenga seca
- Sàlvia fresca
- Pebre negre
- Sal
Elaboració
- Pastem els ingredients dels tallarins i en deixem reposar la massa 15 minuts, aprox.
- Tallem la pasta, la laminem, li donem la forma de tallarí i la coem amb aigua i sal.
- Per al formatge, el dia anterior triturem els tramussos amb l’oli, el llevat de cervesa i un pessic de sal.
- Ho fiquem en un motle i ho congelem 24 hores, aprox.
- Per a la salsa, sofregim els alls amb les tomaquetes, la sàlvia picada, sal, pebre i orenga.
- Servim la pasta amb la salsa i el formatge vegà.
Els tramussos
Els tramussos són llegums que, antigament, s’utilitzaven com a aliment per al bestiar i ara acostumem a menjar-se’n només com a aperitiu, però el que molts no saben és que són perfectes per a utilitzar-los en moltes receptes com vinagretes, ensalades, sopes o cremes. Fins i tot es poden utilitzar com a substituts de la soja i elaborar hamburgueses i altres preparacions sense gluten, vegetarianes o veganes. A més d'un dels nostres snacks nacionals, molta gent els considera un superaliment, encara que estes etiquetes solen ser més màrqueting que altra cosa.
Nutricionalment, tenen un alt valor proteic (dupliquen el contingut proteic dels cigrons) i un alt contingut en fibra (faciliten la sacietat sense un excés d'aportació calòrica). El seu baix índex glucèmic i la presència de lupanina permeten alentir l'absorció de sucres en sang, per això són beneficiosos per a les persones amb diabetis. A més, contenen arginina, prebiòtics, antioxidants, ferro, calci i fòsfor.