Tantan ramen
Amb Hiro Suzuki
Visita La cuina de Morera Hiro Suzuki, japonés establit a valència i xef del restaurant Kamon de València. Amb ell cuinem un dels plats que més èxit té al seu restaurant: el tantan ramen.
Anotem!
Ingredients
- 320 g de fideus de ramen
- Salsa de soja
- Oli de sèsam
- Formatge parmesà
- Porro verd
- Espinacs
Per al caldo:
- Carcassa de pollastre
- 1 all porro
- 1 cabeça d’all
- Gingebre
Per a la salsa de sèsam (goma dare):
- 200 g de tahina
- 50 g de sake
- 50 g de mirin
- 30 g de salsa de soja
- 50 g de vinagre d'arròs
- 10 g de sal
- 20 g de sucre
Per al ragú japonés (niku miso):
- 500 g de carn picada (vedella i porc)
- Porro blanc
- Gingebre
- Alls
- Pasta picant tobanjyan
- Miso blanc
- Salsa d’ostres
- Sake
- Mirin
- Sal
Elaboració
- Posem a coure en una cassola la carcassa de pollastre, l’all, el porro i el gingebre unes 2-3 hores.
- Sofregim l’all i el gingebre.
- Hi afegim la carn i la daurem bé.
- Hi incorporem la pasta picant, el miso, la salsa d’ostres, el sake i el mirin.
- Ho deixem coure i ho reservem.
- Bollim el sake amb el mirin, vinagre, la salsa de soja, sal i sucre.
- Hi afegim el vinagre d’arròs i la tahina.
- Ho batem tot bé i ho reservem.
- Servim salsa de sèsam, salsa de soja i oli de sèsam.
- Hi afegim el caldo de pollastre i ho barregem bé.
- Hi incorporem els fideus cuits i el ragú.
- Ho acabem amb formatge, porro verd i espinacs.
Com es menja el ramen?
El ramen es menja amb palets xinesos i amb cullera. Pot ser qualsevol cullera, però als restaurants de ramen solen tindre les culleres amb què tradicionalment es menja. Amb els palets ens mengem els fideus i els toppings/tot el que sura i, amb la cullera, la sopa.