Tempura de verdures amb salsa romesco
Un plat de textura delicada
Aquesta recepta de tempura de verdures té un gran sabor i una textura que faran que vulgues tastar-la.
Ingredients
- 2 carlotes
- 1 pimentó roig
- 1 bròcoli
- 1 albergina
- 1 alvocat
- Alfàbega fresca
- Julivert fresc
Per a la tempura:
- 300 ml d'aigua
- 250 g de farina
- 5 g de rent de forner
Per al romesco:
- 50 g d'ametla crua
- 50 g d'avellanes
- 2 tomaques de pera
- Alls
- Vinagre de poma
- Oli d'oliva 0,4°
- Sal
Elaboració
- Escaldem el bròcoli i la carlota i els reservem en aigua.
- Mesclem els ingredients de la tempura i ho deixem reposar perquè fermente.
- Per a la salsa romesco, daurem amb oli la fruita seca i els alls.
- Hi afegim les tomaques trossejades i ho deixem coure.
- Hi agreguem sal, vinagre, ho triturem i reservem la salsa dins d’una mànega.
- Banyem les verdures i l’alvocat trossejats en la massa de tempura i els fregim en abundant oli.
- Ho reservem sobre paper absorbent.
- Fregim les fulles d’alfàbega i de julivert.
- Servim les verdures i les herbes acompanyades de la salsa romesco.
El bròcoli
És originari del Mediterrani, des de l'època de l'Imperi romà i ha estat molt present en la gastronomia italiana.
És un dels aliments més saludables i nutritius de la nostra dieta. Conté una gran quantitat de vitamines (vitamina C, i vitamina A + betacarotens), àcid fòlic i minerals essencials. Ofereix una gran aportació de fibra, és baix en calories i no té greix.