Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Titot farcit

Fàcil
2 hores
8 persones

Per a impressionar

Titot farcit
30 de desembre 2022 - 20:00
  • 1 titot desossat
  • 250 g de magre de porc picat 
  • 250 g de cansalada viada picada 
  • 200 g de “foie” fresc 
  • 15 tomaques ‘cherry’
  • 1 ceba 
  • 1 carlota 
  • 1 escarola 
  • 1 magrana
  • 4 ous 
  • Castanyes 
  • Pa del dia anterior 
  • Vinagre de xerés
  • Anou moscada
  • Pebre negre o blanc
  • Julivert fresc
  • Oli OVE
  • Llet
  • Sal
  1. En un bol, mesclem el magre i la cansalada amb la carlota, la ceba, les castanyes, el “foie”, julivert picat, sal, anou moscada i pebre.
  2. Hi afegim vinagre de xerés i ho barregem tot bé.
  3. Hi agreguem els ous, el pa arremullat en llet i ho seguim mesclant.
  4. Farcim el titot, el salpebrem i l’enfornem a 170 °C durant 2 hores, aprox.
  5. Fem una ensalada amb l’escarola, les tomaques i la magrana.
  6. L’adobem amb oli i sal.
  7. Servim la carn amb la seua salsa i l’ensalada.

L'escarola

L'escarola és una varietat d'endívia que presenta unes puntes dentades i tiges ramificades. Es tracta d'una planta idònia per a preparar ensalades i que es pot acompanyar d'altres productes com la tomaca, la ceba i altres aliments propis de l'època.

Nutricionalment, és un aliment compost pràcticament per aigua i amb un escàs contingut calòric que la fan idònia en dietes destinades a combatre problemes d'obesitat. Així mateix, segons la Fundació Espanyola de Nutrició, es tracta de la verdura més rica en vitamines, com la C i la B, indispensable en dones embarassades. També és una planta rica en calci, encara que el dels vegetals no s'absorbeix tan bé com el dels productes d'origen animal, com la llet. 

Receptes amb carn Receptes de Nadal

També et pot interessar