Titot farcit
Per a impressionar
Tenim hui una proposta perfecta per a sopars importants, com pot ser el de la nit de Cap d'Any. Per a tots els qui encara cuineu per a eixa nit, preneu nota, perquè aquest titot farcit deixarà els vostres convidats bocabadats.
No oblideu els ingredients!
Ingredients
- 1 titot desossat
- 250 g de magre de porc picat
- 250 g de cansalada viada picada
- 200 g de “foie” fresc
- 15 tomaques ‘cherry’
- 1 ceba
- 1 carlota
- 1 escarola
- 1 magrana
- 4 ous
- Castanyes
- Pa del dia anterior
- Vinagre de xerés
- Anou moscada
- Pebre negre o blanc
- Julivert fresc
- Oli OVE
- Llet
- Sal
Elaboració
- En un bol, mesclem el magre i la cansalada amb la carlota, la ceba, les castanyes, el “foie”, julivert picat, sal, anou moscada i pebre.
- Hi afegim vinagre de xerés i ho barregem tot bé.
- Hi agreguem els ous, el pa arremullat en llet i ho seguim mesclant.
- Farcim el titot, el salpebrem i l’enfornem a 170 °C durant 2 hores, aprox.
- Fem una ensalada amb l’escarola, les tomaques i la magrana.
- L’adobem amb oli i sal.
- Servim la carn amb la seua salsa i l’ensalada.
L'escarola
L'escarola és una varietat d'endívia que presenta unes puntes dentades i tiges ramificades. Es tracta d'una planta idònia per a preparar ensalades i que es pot acompanyar d'altres productes com la tomaca, la ceba i altres aliments propis de l'època.
Nutricionalment, és un aliment compost pràcticament per aigua i amb un escàs contingut calòric que la fan idònia en dietes destinades a combatre problemes d'obesitat. Així mateix, segons la Fundació Espanyola de Nutrició, es tracta de la verdura més rica en vitamines, com la C i la B, indispensable en dones embarassades. També és una planta rica en calci, encara que el dels vegetals no s'absorbeix tan bé com el dels productes d'origen animal, com la llet.