Titot al forn

Fàcil
3 hores
6 persones

Per a la nit de Nadal

Titot al forn
Titot al forn
24 de desembre 2024 - 15:15

És la nit de Nadal i ho celebrem amb un plat contundent que no pot faltar en la taula un dia com hui: titot al forn! 

  • 1 titot
  • 230 g d’arròs cuit
  • 225 g de formatge cremós
  • ½ got de taronja escorreguda
  • ½ got d’oli d’oliva verge
  • ¼ tassa de panses
  • 1 cullerada de pebre negre en pols
  • 2 cullerades de corfa de taronja ratllada
  • julivert
  • sal
  1. En un bol, mesclem l’arròs amb poma, suc i corfa de taronja, panses i formatge cremós.
  2. Netegem el titot.
  3. El farcim amb la mescla i el tanquem bé amb fil i agulla.
  4. L’untem amb oli i sal.
  5. El fiquem al forn a 180ºC durant 2 hores i mitja.
  6. El servim decorat amb brots i ametles.

Tradició americana

A Espanya no tenim tant costum de menjar titot farcit per Nadal com a la culutra anglosaxona. El titot és especialment protagonista en el sopar del dia d'Acció de Gràcies als Estats Units, com a símbol de gratitud. Va arribar a Europa des d'Amèrica i va ser adoptat per la cort britànica en el segle XVI.

També et pot interessar

stats