Titot al forn
Per a la nit de Nadal
És la nit de Nadal i ho celebrem amb un plat contundent que no pot faltar en la taula un dia com hui: titot al forn!
Ingredients
- 1 titot
- 230 g d’arròs cuit
- 225 g de formatge cremós
- ½ got de taronja escorreguda
- ½ got d’oli d’oliva verge
- ¼ tassa de panses
- 1 cullerada de pebre negre en pols
- 2 cullerades de corfa de taronja ratllada
- julivert
- sal
Elaboració
- En un bol, mesclem l’arròs amb poma, suc i corfa de taronja, panses i formatge cremós.
- Netegem el titot.
- El farcim amb la mescla i el tanquem bé amb fil i agulla.
- L’untem amb oli i sal.
- El fiquem al forn a 180ºC durant 2 hores i mitja.
- El servim decorat amb brots i ametles.
Tradició americana
A Espanya no tenim tant costum de menjar titot farcit per Nadal com a la culutra anglosaxona. El titot és especialment protagonista en el sopar del dia d'Acció de Gràcies als Estats Units, com a símbol de gratitud. Va arribar a Europa des d'Amèrica i va ser adoptat per la cort britànica en el segle XVI.