Tomaca valenciana amb ajoblanco de xufa i pa de pipes
Una ensalada molt especial
Aquesta ensalada porta uns ingredients diferents que la fan especial. Hui cuinem una tomaca valenciana amb ajoblanco de xufes i pa de pipes.
Són productes senzills, però que, combinats de bona manera, fan que els plats siguen sorprenents i d'una gran qualitat.
Ingredients
- 1 tomaca valenciana
- 1 cebeta en vinagre
- 1 ceba morada
- 1 capellà
- 1 llima
- Rosquilletes de pipes
- Vitets dolços
- Olives negres sense os
- Cebollí
Per a l’ajoblanco:
- 200 g de xufes
- Pa del dia anterior
- Oli OVE
- Aigua
- All
- Sal
Elaboració
- Posem a remulla les xufes durant 24 hores.
- Triturem les xufes amb all, pa, oli, aigua i sal.
- Ho colem i ho reservem.
- Torrem el capellà i l’esmicolem.
- L’adobem amb oli i una miqueta de suc de llima.
- En un bol, barregem la tomaca, un vitet i els dos tipus de ceba trossejats.
- Hi afegim les olives i el capellà, i ho mesclem tot.
- Hi incorporem una rosquilleta de pipes a trossets i cebollí picat.
- En un plat fondo, servim en la base l’ajoblanco de xufa i, damunt, l’ensalada.
La tomaca
Aporta hidrats de carboni, proteïnes i vitamina C. Si bé, està contraindicat per a afeccions estomacals per l'acidesa.