Tomaques amb la seua aigua
Una recepta de tomaques amb la seua aigua
Aquesta recepta és ideal per als mesos més calorosos i per a les persones vegetarianes.
Apuntem els ingredients, agafem els utensilis i ens posem mans a l'obra.
Ingredients
- 1 albergina blanca
- 4 tomaques madures
- 1 cogombre
- Tomaques 'cherry'
- Pimentó verd
- Cogombrets en vinagre
- Cebetes en vinagre
- Vinagre de poma
- Moixama
- Raves
- Flors comestibles (clavells xinesos, clavells de moro)
- Alga còdium
- Pebre negre
- Oli OVE
- All
- Sal
Elaboració
- Torrem l’albergina a la flama, la pelem i la triturem amb all, oli i pebre negre.
- Colem la crema d’albergina i la reservem.
- Per al gaspatxo, triturem les tomaques madures amb el cogombre, pimentó, un allet, oli, sal i vinagre, i el reservem en el congelador.
- Quan el descongelem, el passem per un colador de tela i en reservem l’aigua transparent que ens quede.
- Tallem els envinagrats, els ravenets i la moixama en trossets xicotets, i els reservem.
- Fem un tall en les tomaques 'cherry', les escaldem en oli i les passem a un bol amb aigua i gel.
- Pelem les tomaques 'cherry' i les reservem.
- Emplatem posant en la base del plat la crema d’albergina.
- Hi afegim damunt la moixama, les tomaquetes, els cogombrets, la cebeta, el rave, uns trossets d’alga i ho arruixem amb el gaspatxo clarificat o l’aigua de gaspatxo.
- Ho decorem amb les flors comestibles.
Què t'ha paregut aquesta recepta que combina tomaca amb moltes verdures? Deliciosa, veritat?