Directes
Ara en la televisió
A LA SACA

Tombet de bou

Fàcil
1:15 hores
4 persones

Tradició castellonenca

Tombet de bou
27 d'abril 2024 - 20:10
  • 1 kg de carn de bou per a guisar
  • 1 ceba
  • 1 tomaca
  • 3 creïlles grosses
  • Caldo de carn
  • Pebre negre
  • Llorer
  • Farina
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Trossegem la carn, la salpebrem i la passem per farina.
  2. Daurem bé la carn i la reservem.
  3. En una cassola de fang, sofregim el llorer i la ceba.
  4. Hi afegim la tomaca.
  5. Ho sofregim, hi incorporem la carn i el caldo.
  6. Ho deixem coure durant hora i mitja.
  7. Hi afegim les creïlles trencades a daus.
  8. Quan estiguen cuites les creïlles, apaguem el foc.

El tombet

Aquesta recepta és molt típica a Vila-real, i que per festes de setembre se sol fer una “nit del tombet de bou” on s’ajunten totes les penyes i es preparen més de 3.000 racions d’este tombet.

Als tombets se’ls diu així perquè la carn es remou sense cullerot ni paleta, sinó agafant la cassola o l’olla per la vora i sacsant-la o fent-li “tombs”. I en açò radica el secret del plat. Els tombets es preparen en una olla o cassola de fang, a foc lent.  A zones del Baix Maestrat al tombet li diuen “solsit”, un nom que resulta també molt adient.

Receptes amb carn Receptes valencianes Guisats

També et pot interessar