Tonyina a la mitja sal, tzatziki, raves i brots de rave
Cuina de Dénia fins a Grècia: fusió mediterrània en estat pur
A què no coneixies aquesta manera de cuinar la tonyina? És una recepta molt mediterrània, perfecta per als dies d'estiu. Un dinar proteic, saborós i amb un toc grec, fresc i sucós que ens aportarà el tzatziki.
Trau les estovalles i para taula, que comencem!
Ingredients
- 200 g de tonyina fresca
- 2 cogombres
- 125 g de iogurt grec
- 1 all
- Julivert fresc
- 3 raves
- 1 kg de sal fina
- Llima
- Oli d’oliva
- Pebre blanc
- Brots de rave
Elaboració
- Cobrim la tonyina amb sal durant una hora, la rentem i la reservem dins d'oli.
- Mesclem el iogurt amb el cogombre picat molt fi.
- Afegim un all picat, sal, pebre i oli d’oliva.
- Ho batem tot bé i ho reservem en fred.
- Escudellem amb una base de iogurt i cogombre, la tonyina tallada a làmines, el rave i els brots.
Si t'ha sobrat cogombre...
No el tires! Te'l pots posar als ulls i fer una becadeta. Els egipcis ja sabien que aquesta hortalissa pot desinflar les molestes bosses dels ulls i hidratar la pell, si la batem i la convertim en una mascareta que restaura el pH de la pell, que calma i refresca, sobretot si ha estat exposada al sol.