Tortiglioni amb abadejo i allioli

Fàcil
50 minuts
4 persones

Dia de pasta

Tortiglioni amb abadejo i allioli
Tortiglioni amb abadejo i allioli
24 de febrer 2024 - 20:10

D’entre la gran varietat de pastes, hui hem escollit els tortiglioni per a fer aquest original plat: uns tortiglioni amb abadejo i allioli. Una recepta d’eixes que li agafes el truquet i ja no deixes de fer-la a casa!

Anota!

  • 300 g de tortiglioni 
  • 300 g d’abadejo al punt de sal 
  • 300 g de pimentons rostits a tires
  • 1 pot de tomaca sencera pelada
  • 1 ceba 
  • 4 alls
  • Oli OVE
  • Pebre negre
  • Bicarbonat
  • Julivert fresc
  • Sal

Per a l’allioli:

  • 2 ous 
  • 2 alls
  • Oli d'oliva suau
  • Suc de llima

Sal

  1. Daurem la ceba i l’all i hi afegim els pimentons.
  2. Hi incorporem la tomaca i ho deixem coure.
  3. Hi afegim bicarbonat, ho salpebrem i ho triturem.
  4. Coem el bacallà amb la salsa i un poc de julivert.
  5. Fem un allioli i el reservem.
  6. Coem la pasta i la incorporem a la salsa.
  7. Ho posem en una font i ho cobrim amb l’allioli.
  8. Ho enfornem a 220 °C fins que quede ben rossejat.

Abadejo dessalat o a punt de sal?

  • Abadejo dessalat: És el que s’ha sotmés a un procés de maduració en sal i s’ha hagut de dessalar posteriorment. Conserva les característiques de textura ferma, aroma i sabor intensos típics de l’abadejo tradicional. 
  • Abadejo al punt de sal: És un abadejo que no ha madurat en sal. Només se li ha afegit una discreta quantitat de sal per a obtindre un producte llest per a cuinar. És un producte més suau, perfecte per a plats que no busquen les característiques típiques de l’abadejo tradicional.

També et pot interessar

stats