Trio de coques
Una recepta que no pot faltar mai en la cuina valenciana
No hi ha res més tradicional en la cultura de la Comunitat Valenciana que sopar a la "fresca" amb una coca a la porta de casa, una vesprada d'estiu quan el sol cau, on corre l'aire i els últims rumors del poble.
Hui farem en el programa de La cuina de Morera, tres coques, una de ceba, una altra de sardines i una de sobrassada. Si bé, en el nostre web, portem la recepta clàssica de la coca amb ceba que no decebrà ningú i que t'ajudarà a preservar aquestes tradicions tan nostres. Pren nota i sorprén la teua àvia!
Ingredients
- 8 cebes
- 4 ous
- 80 g de pinyons
- Julivert
- Oli d'OVE
- 100 g de rent
- Farina
- Aigua
- Sal
Elaboració
- Ofeguem les cebes fins que estiguen rossejades, les escorrem bé i en reservem l’oli.
- Mesclem l’oli de les cebes amb el rent diluït en aigua i sal.
- Afegim a poc a poc la farina i anem pastant fins que no n’accepte més.
- Treballem bé la pasta i l’estenem.
- Col·loquem la pasta en una llanda de forn i damunt escampem la ceba, els ous batuts i els pinyons.
- L’empolvorem amb julivert i enfornem fins que es rossege.
Remeis casolans
La ceba té grans beneficis no sols quan la mengem, sinó també per a malalties. Diuen que és bona per a tractar la tos nocturna, llevar la caspa o inclús per a millorar la circulació.