Els debats són història, esta és la millor truita que provaràs!
Truita mediterrània
Ingredients
6 ous
1 tomaca
100 g de pernil
100 g d'espinacs tendres
100 g de ruca
2 “mozzarelles”
Alfàbega fresca
Orenga fresca o seca
Anous
Pebre blanc
Oli OVE
Sal
Per a la truita més ràpida del món:
Papes (sabor pernil)
Ceba cruixent al gust
2 ous
Elaboració
Preparem tres truites a la francesa i les reservem.
Posem una truita en la base d’un plat i hi posem damunt la tomaca a rodanxes, pernil i alfàbega.
Hi col·loquem la segona truita i hi afegim damunt rodanxes de “mozzarella” i espinacs.
Ho coronem amb l’última truita, unes fulles de ruca i anous.
Per a la truita ràpida, mesclem els ingredients i la coem.
La cultura de les papes valencianes
Pràcticament cada comarca té la seua fàbrica de papes de referència (sovint negocis familiars) i les legions de seguidors que solen tindre els manifesten una fidelitat que res té a envejar a la dels fanàtics del futbol o altres esports. Que no se t’ocórrega dir-li a un de Castelló de la Plana que no t’agraden les papes J. García: per a ells són les millors del món. La gent de la Marina i la Safor té una estima especial per les Lolita i per les Escrivà. La gent de la Ribera defensa a mort les Duso i els de les comarques del Palància et diran que les millors són les Maribel, que es fan a Castellnovo.
Normalment ens agraden les papes locals que ens recorden la nostra infantesa o associem a determinats moments de plaure (diu quines són les seues preferides).
En cap altra part d’Espanya hi haurà tantes fàbriques de papes com a la Comunitat Valenciana (fins a 32 marques): El Mañico (Dolores), Vidal (Beniafió), Montaner (Paterna), Aitana (Miramar), Anel (Rafol de Salem), Buquet (Ontinyent), San Juan (Sant Joan d’Alacant), El Valle (Villena), Bretanya (Alcoi), Bipa (la Font de la Figuera), Geysel (Sant Mateu), Galiana (Sueca), Morell (Pedreguer), Caipaje (Elx), Crico’si (Alaquás), Granero (Alcoi).