Truita mediterrània
Els debats són història, esta és la millor truita que provaràs!
Com t'agrada més? Grossa o fina, amb ceba o sense, més quallada o menys. Vos presentem esta truita espectacular, la truita definitiva. I com a sorpresa, un truc per saber fer la truita més ràpida del món.
Apuntem els ingredients!
Ingredients
- 6 ous
- 1 tomaca
- 100 g de pernil
- 100 g d'espinacs tendres
- 100 g de ruca
- 2 “mozzarelles”
- Alfàbega fresca
- Orenga fresca o seca
- Anous
- Pebre blanc
- Oli OVE
- Sal
Per a la truita més ràpida del món:
- Papes (sabor pernil)
- Ceba cruixent al gust
- 2 ous
Elaboració
- Preparem tres truites a la francesa i les reservem.
- Posem una truita en la base d’un plat i hi posem damunt la tomaca a rodanxes, pernil i alfàbega.
- Hi col·loquem la segona truita i hi afegim damunt rodanxes de “mozzarella” i espinacs.
- Ho coronem amb l’última truita, unes fulles de ruca i anous.
- Per a la truita ràpida, mesclem els ingredients i la coem.
La cultura de les papes valencianes
- Pràcticament cada comarca té la seua fàbrica de papes de referència (sovint negocis familiars) i les legions de seguidors que solen tindre els manifesten una fidelitat que res té a envejar a la dels fanàtics del futbol o altres esports. Que no se t’ocórrega dir-li a un de Castelló de la Plana que no t’agraden les papes J. García: per a ells són les millors del món. La gent de la Marina i la Safor té una estima especial per les Lolita i per les Escrivà. La gent de la Ribera defensa a mort les Duso i els de les comarques del Palància et diran que les millors són les Maribel, que es fan a Castellnovo.
- Normalment ens agraden les papes locals que ens recorden la nostra infantesa o associem a determinats moments de plaure (diu quines són les seues preferides).
- En cap altra part d’Espanya hi haurà tantes fàbriques de papes com a la Comunitat Valenciana (fins a 32 marques): El Mañico (Dolores), Vidal (Beniafió), Montaner (Paterna), Aitana (Miramar), Anel (Rafol de Salem), Buquet (Ontinyent), San Juan (Sant Joan d’Alacant), El Valle (Villena), Bretanya (Alcoi), Bipa (la Font de la Figuera), Geysel (Sant Mateu), Galiana (Sueca), Morell (Pedreguer), Caipaje (Elx), Crico’si (Alaquás), Granero (Alcoi).