Vermut valencià: clòtxina en escabetx, berberetxos en iogurt i papes de moniato
Para, relaxa't i anem de vermut!
El vermut ja no sols és la beguda, sinó les tapes i el menjar. És el nom que s'ha quedat al costum valencià d'anar a fer-se una picadeta amb els amics al bar.
Aquesta recepta la farem amb clòtxina en escabetx, berberetxo en iogurt i papes de moniato. Un bon descans es mereix una bona combinació d'ingredients, no? Apuntem!
Ingredients
- 2 kg de clòtxines
- 1 got d’oli d’oliva
- 1 got de vinagre de poma
- 1 got de vi blanc
- Pebre roig de la Vera
- 2 alls
- 3 fulles de llorer
- 3 clavells
- 1 pebrera de caiena
Per als catxels:
- 1 kg de catxels
- 1 llima
- 125 g de iogurt grec
- Julivert fresc
Per a les papes de moniato:
- 2 moniatos rojos
Elaboració
- Tallem els moniatos molt fins i els reservem en aigua freda.
- Cuinem les clòtxines al vapor i reservem la molla dins del caldo resultant.
- Bollim els ingredients de l’escabetx i el retirem del foc.
- Escorrem les clòtxines i les reservem dins de l’escabetx durant 24 hores.
- Cuinem els berberetxos a la planxa, els llevem la petxina i colem el caldo resultant.
- Emulsionem el iogurt amb suc de llima i una mica de caldo dels berberetxos.
- Incorporem al iogurt la carn dels berberetxos, julivert i oli d’oliva.
- Escorrem bé els moniatos i els fregim en bona cosa d’oli.
- Servim els mol·luscos per separat i les papes en una mesureta de paper.
Informació nutricional
La clòtxina i els berberetxos són hipocalòrics (menys de 100 kcal) i nutritius: moltes proteïnes i elevat nivell de greixos bons (omega-3), vitamines i minerals.