Vieires amb carxofes i cansalada
Una original combinació
Hui prepararem altra d'eixes receptes que combinen el millor del mar i el millor de la muntanya, és a dir, un “Morera i muntanya”. Les vieires, les carxofes i la cansalada són les protagonistes.
Anota tots els ingredients!
Ingredients
- 150 g de cansalada ibèrica
- 12 vieires extra
- 5 carxofes
- Suc de llima
- Oli OVE
- Sal
Per a la crema de ceba i pernil:
- 250 ml de caldo pollastre o de vedella
- 100 g de pernil ibèric
- 1-2 cebes
- 3 alls
- Timó fresc
- Pebre negre o blanc
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Per a la crema de ceba i pernil, sofregim la ceba i l’all, amb el pernil trossejat i el timó.
- Hi incorporem el caldo i ho deixem coure 15 minuts, aprox.
- Ho triturem, ho colem i ho reservem.
- Per al cruixent de carxofa, fregim dos carxofes laminades i les reservem.
- Passem per una paella la resta de carxofes trossejades amb oli, sal i suc de llima.
- Enrotllem les vieires amb la cansalada i les passem per una paella.
- Servim les vieires, el cruixent de carxofa i la crema de ceba i pernil.
Nutrició: vieira
És un marisc amb un alt contingut d'àcids grassos omega-3 i font de vitamines com la tiamina, la riboflavina, la niacina o la vitamina B12. Les vieires també són riques en minerals com el calci, el ferro, el magnesi i el potassi. En conseqüència, són un aliment perfecte per a combatre l'anèmia, l'osteoporosi o el restrenyiment.
Des del punt de vista calòric, les petxines de pelegrí tenen un baix contingut de greixos saturats i poques calories (60).
Altres minerals que s’hi troben presents són el seleni, el iode, el fòsfor, el coure i el zinc. Tots ells ajuden en processos necessaris per al cos, com poden ser el desenvolupament dels ossos, el manteniment de l'equilibri hídric del cos i altres processos biològics com la digestió o el funcionament muscular.