Directes
Ara en la televisió
ANIMALADES, UN MÓN BESTIAL

Wok de gambons i arròs basmati

Fàcil
35 minuts
4 persones

Tradició asiàtica

Wok de gambons i arròs basmati
05 d'octubre 2023 - 20:10
  • 8 gambots 
  • 450 g de pimentons congelats
  • 300 g d'espàrrecs congelats
  • 500 g de bajoqueta congelada
  • 3 alls
  • Fumet de peix
  • Tomaca concentrada
  • Julivert fresc
  • Curri
  • Oli OVE
  • Sal

Per a l'arròs: 

  • 300 g d'arròs basmati
  • Aigua
  • 1 ceba tendra 
  • 1 taronja
  • 3 claus d'olor 
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal
  1. Sofregim la ceba amb els claus i el safrà.
  2. Hi agreguem la corfa de la taronja i l’arròs, prèviament arremullat.
  3. Hi aboquem l’aigua i sal i ho deixem coure.
  4. Saltem els gambots amb l’all i els reservem.
  5. Saltem totes les verdures i hi afegim curri i tomaca concentrada.
  6. Desglacem el wok amb fumet de peix.
  7. Hi afegim els gambots de noui ho saltem tot junt.
  8. Ho servim amb l’arròs i julivert.

Arròs saludable

Menjar arròs de manera saludable implica fer eleccions nutritives en termes de tipus d'arròs, porcions, preparació i acompanyaments. Per exemple, tria arròs integral (més ric en fibra, vitamines i minerals), controla les porcions (un bon punt de partida és ½ a ¾ de tassa cuita per menjar), combina’l amb verdures i opta per diferents tipus d'arròs, com l’arròs basmati integral, arròs negre o arròs roig, per a variar la ingesta de nutrients. La preparació més saludable és coure l'arròs al vapor, bollir-lo o coure'l en un caldo baix en sodi en lloc de fregir-lo o coure’l en salses riques en calories.

Receptes del món

També et pot interessar