Wok de gambons i arròs basmati
Tradició asiàtica
A La cuina de Morera hui fem una recepta de gambots i arròs basmati, però al wok. És un mètode de cocció tradicional de la cuina asiàtica que permet que els ingredients es coguen de manera ràpida i uniforme i, així, preservar millor la textura i els nutrients dels aliments.
Pren nota dels ingredients!
Ingredients
- 8 gambots
- 450 g de pimentons congelats
- 300 g d'espàrrecs congelats
- 500 g de bajoqueta congelada
- 3 alls
- Fumet de peix
- Tomaca concentrada
- Julivert fresc
- Curri
- Oli OVE
- Sal
Per a l'arròs:
- 300 g d'arròs basmati
- Aigua
- 1 ceba tendra
- 1 taronja
- 3 claus d'olor
- Safrà
- Oli OVE
- Sal
Elaboració
- Sofregim la ceba amb els claus i el safrà.
- Hi agreguem la corfa de la taronja i l’arròs, prèviament arremullat.
- Hi aboquem l’aigua i sal i ho deixem coure.
- Saltem els gambots amb l’all i els reservem.
- Saltem totes les verdures i hi afegim curri i tomaca concentrada.
- Desglacem el wok amb fumet de peix.
- Hi afegim els gambots de noui ho saltem tot junt.
- Ho servim amb l’arròs i julivert.
Arròs saludable
Menjar arròs de manera saludable implica fer eleccions nutritives en termes de tipus d'arròs, porcions, preparació i acompanyaments. Per exemple, tria arròs integral (més ric en fibra, vitamines i minerals), controla les porcions (un bon punt de partida és ½ a ¾ de tassa cuita per menjar), combina’l amb verdures i opta per diferents tipus d'arròs, com l’arròs basmati integral, arròs negre o arròs roig, per a variar la ingesta de nutrients. La preparació més saludable és coure l'arròs al vapor, bollir-lo o coure'l en un caldo baix en sodi en lloc de fregir-lo o coure’l en salses riques en calories.