Xulles de corder, puré de carlota i hortalisses
Suculenta carn torrada acompanyada de verdures
"Al·leluia, al·leluia, qui no mata corder, no menja xulla". "Al gener, cada ovella al seu corder; si no a la tripa, al braguer".
Hi ha molts refranys que fan menció al corder, un aliment amb el qual podem elaborar plats amb un gran sabor que faran xuclar-nos els dits.
El corder té diferent tall segons la zona de la costella i en aquesta recepta que et portem cuinarem amb les xulles de palet, les més tendres.
Ingredients
- 12 xulles de corder de palet
- 1 kg de carlotes
- 25 g de gingebre fresc
- 1 taronja
- 50 g de mantega
- 1 manoll d’espàrrecs verds
- Timó fresc
- 2 tomaques
- Sal
- Pebre blanc
- Oli verge extra
- Sucre
- 30 g de canonges
Elaboració
- Escaldem els espàrrecs i els refredem amb aigua i gel.
- Partim les tomaques i les carlotes i les enfornem fins que estiguen torrades.
- Triturem les carlotes i afegim la mantega, el gingebre i el suc de taronja.
- Salpebrem les xulles i les rossegem en una paella.
- Servim les xulles amb el puré, els espàrrecs, les tomaques i uns canonges.
Informació nutricional
L'únic inconvenient que té el corder és que té molt de greix. Tota la resta és beneficiós, ja que té proteïnes d'alt valor, ferro i moltes vitamines, a més de ser fàcil de digerir.
Consell per a comprar les millors xulles
Tota la banda superior del costellam és considerada carn de categoria extra: les xulles de la banda més pròxima al coll serien les xulles d'agulla que diuen, de la part central es trauen les xulles de palet i ja les de la renyonada o la cuixa pròpiament no serien ni xulles, ja que no trauen l'os.