Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Xulletes de porc amb cols de Brussel·les

Fàcil
1:15 hores
4 persones

Carn de la bona

Xulletes de porc amb cols de Brussel·les
22 d'abril 2024 - 23:59
  • 1,5 kg de llonzat de porc
  • 250 g de cols de Brussel·les
  • 4 escalunyes 
  • 3 alls 
  • Mantega 
  • Oli OVE
  • Timó fresc 
  • Pebre negre
  • Sal 

Per al puré de moniato: 

  • 2 moniatos rojos 
  • 1 creïlla 
  • 1 taronja 
  • Suc de la carn
  • Mantega 
  • Pebre negre
  • Sal
  1. Marquem la carn en una paella.
  2. L’enfornem a 180 °C fins que quede rosada.
  3. Ho deixem reposar i tallem les xulles.
  4. Sofregim amb mantega l’all i les escalunyes.
  5. Hi afegim les cols i el timó i ho saltem.
  6. Hi aboquem aigua i ho deixem coure tapat.
  7. Enfornem els moniatos i la creïlla.
  8. Ho fem puré amb mantega, suc de la carn i ratlladura de taronja.
  9. Servim les xulles amb les cols i el puré.

Cols de Brussel·les i tiroides

L'alarma que circula per Internet referent al fet que els pacients amb hipotiroïdisme haurien de reduir o evitar el consum de col rissada o altres verdures d’esta família és infundada. Segons el Centre d'Estudis Tiroidals de València, no s'ha demostrat en cap estudi sobre humans que existisca una deficiència de la funció tiroidal derivada del consum de verdures crucíferes. El consens científic actual és que les verdures crucíferes podrien ser únicament perjudicials per a la funció tiroidal en casos de deficiència de iode o d'insuficient ingesta de iode. La recomanació és consumir estes verdures de manera habitual en el context d'una varietat saludable de fruites i verdures, llegums i llavors. Millor consumir les verdures crucíferes al vapor o amb una lleugera cocció perquè no perden propietats. I assegurar un consum adequat de iode.

Receptes amb carn

També et pot interessar