Per què no hauries de menjar un aliment que té una part florida
És la recomanació que ha fet la biotecnòloga Lucía Almagro en el programa La via verda
A casa, quan estem a la cuina i tenim una fruita o verdura florida, quantes vegades hem tallat la part amb fongs i menjat la part que sembla estar en bones condicions? Parlem fins i tot del formatge. La biotecnòloga Lucía Almagro, en el programa La via verda, ha agafat el microscopi per alertar-nos dels perills de menjar aliments florits.
L’especialista ha examinat una taronja amb fongs al microscopi i ha mostrat la imatge resultant: una taca blanca amb milions de pèl·lets del fong. "Els pèl·lets es reprodueixen amb els fongs i viatgen per tot l’aliment", ha explicat Almagro.
Segons la biotecnòloga, menjar la part que considerem bona d'un aliment florit ens pot generar diarrea o molèsties gastrointestinals que poden allargar-se durant alguns dies. A més a més, els pèl·lets dels fongs generen unes toxines que són tan menudes que no les podem apreciar i que es poden transmetre per tot l’aliment.
Està clar que el formatge blau ja s'adquireix amb fongs, però aquesta informació és útil per a qualsevol formatge en general, també per al blau. La clau, com ha explicat la biotecnòloga, “és veure pèl·lets blancs o taques d’altres colors, com negres o grogues, damunt del formatge. És a dir, cal estar alerta amb tot allò que hi aparega i que no estava quan es va adquirir la peça”, ha explicat la col·laboradora de La via verda.