Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Nelo Soler, pescador de l’Albufera: “La gent del poble diem que els peixos miren caràcter, i que qui més pesca és perquè té bon caràcter"

Este pescador de l'Albufera va pescar dimecres en només un minut 700 quilos de llisses i calcula que al seu voltant en votaven uns 15.000 quilos o més

Nelo, el pescador de la pluja peixos Albufera / À Punt Mèdia

Li diuen Manuel Soler, més conegut com a Nelo, i fins ahir era un pescador més de tots els que ixen a pescar dia rere dia a l'Albufera. Però el seu vídeo pescant enmig d'un banc de peixos l'ha tret de l'anonimat i l'ha convertit en popular en només 24 hores.

Tot va ocórrer dimecres quan Nelo es trobava a la llacuna pescant. De sobte, en poc més d'un minut, va arreplegar 700 quilos de llisses. El màxim que la barca li permetia. La seua sorpresa va ser tan gran que en plena espectacular pluja de peixos, al voltant i també dins de la barca, va començar a exclamar una vegada i una altra: “Mira això! Ah doncs sí! Quina animalada!". Furta el somriure de qui el sent en plena eufòria.

"La gent del poble diem que els peixos miren caràcter, i que qui més pesca és perquè té bon caràcter. Això és sort, també. Perquè trobar un banc de peixos així... Encara que per a mi ja és la tercera vegada. Hi ha pescadors al poble que no ho han vist mai de la vida", ha explicat Soler.

Jo vaig agafar-ne 700 quilos, però en eixe moment votarien —per dir un número— 15.000 quilos o mésNelo Soler - Pescador de l’Albufera

L'explicació d'este fenomen

En declaracions a l'equip de La via verda, també ha donat l'explicació més científica, que té a veure amb el moment de reproducció dels peixos. "Ara estan reproduint-se les llisses i van totes juntes en un banc de peixos. Normalment, s'amuntonen, com fan les sardines a la mar. És quan bull l'aigua". 

Nelo ha fet càlculs: "Jo vaig agafar 700 quilos, però en eixe moment votarien —per dir un número— 15.000 quilos o més. Que seria com tota la plaça del poble plena de peixos botant”. Nelo, en tornar a terra, com fa després de cada captura, va dur la pesca a llotja del Palmar per netejar-la i pesar-la i, a continuació, perquè passe pel control de Sanitat.