Paella feta amb blat en compte d'arròs: la trobaràs a la Marina Alta
Buscar llavors tradicionals no és una qüestió de romanticisme, hi ha una motivació científica. Això ho diu Miguel Ángel Civera, membre de la Comissió del Blat. Un projecte que impulsa el cultiu del blat a la Marina. Des de l'edat mitjana, el cor del graner al sud se situava a la Marina Alta, però als anys seixanta eixe cor va deixar de bategar. A Jesús Pobre es van proposar reanimar-lo, recuperar el cultiu del blat amb varietats tradicionals i autòctones, i ara és possible menjar blat de la Marina en forma de coques, pa o, fins i tot, paella. Una idea que va començar al popular riurau de Jesús Pobre. Ja tenen 141 fanecades de cultiu amb cinc varietats seleccionades com l'amorós blanc, l'amorós colorat, fartó, assolacambres, etc. L'equip de ‘La via verda’ ha parlat amb Joan Rafel Conca i amb Miguel Ángel Civera, membres de la Comissió del Blat. I així hem conegut com el blat, de nou, regna a la Marina Alta i també com el cuiner Pep Romaní el converteix en paella al seu restaurant Pont Sec de Dénia. Coneix els avantatges que té per als diabètics.