Del mini Galiana al 'veganeando': coneix les propostes del II Concurs de Tapes a Montanejos

5 min.
tp

L'equip de La via verda ha anat fins a Montanejos amb motiu del II Concurs de Tapes que se celebra fins al 14 d'abril. En este concurs dels sabors de l'Alt Millars participen locals de la comarca i permet descobrir tapes suculentes, sorprenents i algunes verdaderament entranyables. Un bon exemple n’és el mini Galiana elaborat per Tere, del bar Mijares, en honor a son pare, que era pastisser a Montanejos. Per a recordar el pastisser de la família han volgut fusionar el producte dolç de la pastisseria amb un toc salat: el mini Galiana està elaborat a partir d'un gofre casolà combinat amb una beixamel de pollastre. És un plat trampa perquè sembla un gelat, però és una tapa salada que al remat porta una maionesa de tòfona de Sucaina, un poble veí que dona molt bones tòfones. El concurs de tapes aprofita tots els productes de quilòmetre zero i de molt bona qualitat, com fa l'hotel restaurant El Palacio de Montanejos, que ha portat un niu de pasta fullada amb carn de matança. D’altra banda, La Sede Gastrobar ha presentat un ximo farcit de cérvol, l'hotel Rosaleda del Mijares ha preparat un ‘veganeando', que sembla un gelat, però la base són els cigrons, i el River Club sorprén amb un sushi de productes autòctons. Enguany hi ha premi a la millor tapa i també a la millor presentació. A més, els visitants que s’hi apropen també ixen guanyant perquè els que voten la seua tapa preferida entraran en el concurs d'un circuit termal al balneari.

stats