30.11.2018 | Sorolla secret - Com més sucre, més amarg
Sempre és un bon moment per contemplar Sorolla. Un equip del programa ha viatjat a Madrid i ha visitat el museu que hi té dedicat. Blanca Pons-Sorolla, una besnéta del pintor valencià, ens acompanya per les sales del casal i a partir de les obres exposades traça un retrat biogràfic de Sorolla. Llum desbordant, blau de la mar i blancs... Retrats de la família i Mediterrani. Visitem també els soterranis del museu, el lloc on es guarda l’obra no exposada, on es fan les restauracions i on es preparen els quadres que molt sovint es deixen per a exposicions internacionals. La pròxima és la de la National Gallery de Londres, el mes de març que ve. També visitem Cercedilla, a la serra de Madrid, l’últim paisatge que Sorolla va contemplar abans de morir. Pràcticament ningú discuteix ja dels efectes perniciosos que consumir sucre en excés té per a la salut. El que ara s'està demostrant és que aquest additiu alimentari és també una substància altament addictiva. Neurocientífics estudien els efectes del sucre sobre l'organisme dels humans. Paral·lelament a això, la indústria alimentària continua afegint sucre a productes teòricament salats com el pa, la salsa de tomata o les pizzes precuinades. En Punt Docs hem parlat amb metges i investigadors que han fet ja un crit d'alarma.