06.05.2019 | Consum proteïna animal i medi ambient
La dieta verda, en la cruïlla de la sostenibilitat. Les implicacions ambientals i sanitàries de reduir el consum de proteïna animal centra l’entrega 69 de Samarucdigital. La projecció del creixement de la població mundial se situa en 9.800 milions de persones per a l'any 2050. Com alimentar a una quantitat tan desorbitada d'habitants suposarà un desafiament brutal. Bona part dels canvis necessaris per a combatre la crisi actual passaran per allò que mengem, com produïm el menjar i com el transportem, industrialitzem i consumim. Per això, un dels grans fronts, i dels més recents, de la lluita contra el canvi climàtic mira a la producció d'aliments d'origen animal i en concret a la ramaderia industrial. El 14,5% dels gasos d'efecte hivernacle a causa de l'acció humana procedeix de la ramaderia, segons l’Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), a causa de la digestió del ramat, sobretot dels remugants, la producció d’aliments per al bestiar, el tractament dels seus excrements i les necessitats d’energia de la indústria.