Una cervesa artesana amb carabassa posa de nou Carrícola en el mapa
L'impulsor del projecte, Carlos Guerrero, ha explicat en Tres de casa que el veïnat del poble s'ha bolcat en la creació de la nova marca
Quan els visitants arriben a Carrícola (Vall d’Albaida) per primera vegada se sorprenen, i també se somriuen. Passa en veure un cartell de color roig intens que dona la benvinguda al poble. El missatge publicitari de gran format evoca un eslògan històric que en els anys seixanta va popularitzar una reconeguda marca de refrescs. Al cartell de Carrícola el que es pot llegir és: “Carri-Cola, la xispa de la Vall”.
Aquest poblet menut a l'ombria del Benicadell i amb tan sols cent habitants censats el 2024, de tant en tant sap col·locar-se en el mapa. Unes vegades per ser impulsor de l’agricultura ecològica, altres pel seu museu d’art a l’aire lliure, com és el projecte Biodivers, o també per instal·lar una càpsula del temps que dormirà fins al 2043. La seua última important notícia va ser el naixement de Francesca, la nova veïna amb què sumaven cent habitants.
Tot i que la taxa de reposició demogràfica és el seu malson, un nou projecte ha ficat aquest minúscul poble, envoltat de muntanyes i aigua clara, de nou en el mapa. De la nova aventura ha parlat l'impulsor, Carlos Guerrero, en el programa Tres de casa. Aquest nou veí de Carrícola va sentir un dia el lament d’un llaurador del poble, i com a creatiu i consultor d’estratègia de marca, se li va encendre la bombeta.
Una idea que naix per un excedent de carabasses
Tot va sorgir quan Carlos va parlar un dia amb Esteban, un llaurador de Carrícola. “Ell havia tingut molt bona collita de carabasses i no sabia si podria vendre-la tota. I com que jo treballe amb uns productors de cervesa artesana de Peníscola, vaig voler unir-los. Vam obrir el projecte a un procés participatiu de tot el poble i entre tots vam parir la marca de la cervesa: Huit pins", ha contat Guerrero en Tres de casa.
Carlos, que viu al poble només des de fa tres anys, parla molt bé del seu veïnat. “La gent del poble, tinga l'edat que tinga, és molt participativa i es bolca amb els nous projectes”. Per a Carlos, Carrícola té una estel·la especial. Segons ell, en un altre poble no hauria sigut igual tot el procés del projecte.
Satisfet de viure al poble
Carlos i la parella, Raquel Sánchez, amb el naixement de la seua filla Francesca han aportat el veí número cent a la localitat. Tot un esdeveniment, ja que es tracta del primer naixement en els últims onze anys. El jove pare havia treballat a Alcoi i a València, i quan es va decidir a emprendre, tenia clar que volia tornar a la seua comarca, la Vall d’Albaida. "Primer vaig tornar a Benigànim, el meu poble, però vam decidir estiuejar uns mesos a Carrícola, i ens va agradar tant el lloc que hi vam vindre a viure".
Com ell diu, el que els dona un poble com Carrícola és una qualitat de vida, entorn meravellosa, connexió amb les persones, saber el nom dels veïns, ajudar-se entre tots. "I el bar a l’hora de l’esmorzar és un bon lloc per a connectar amb els que estan passant el dia pel poble".