Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Peníscola ja té el seu laberint vegetal renaixentista per on perdre’s en Pasqua

Després de tres anys creixent, les 4.000 oliveretes del Japó que formen els seus carrerons faciliten un recorregut sense referències externes per tal d'aconseguir una experiència immersiva fins a trobar l'eixida

Obri un laberint vegetal a Peníscola / Terra viva

La ciutat costanera de Peníscola incrementa els atractius turístics. Al seu popular castell templer conegut com el Castell del Papa Luna, i a la visita també obligada a la Casa de les Conxes i al seu singular bufador del barri antic, aquesta població marinera de la comarca del Baix Maestrat acaba de sumar altre nou entreteniment: es tracta d'un laberint vegetal d'inspiració renaixentista. Un projecte de caràcter privat, impulsat per una empresa local, que ha visitat l'equip de Terra viva.

El nou laberint és un espai singular per a l'oci i el divertiment, per on poder perdre’s en Pasqua. A soles o amb la família. Un joc a l'aire lliure que molts estrenaran aquestes vacances. Un recorregut rodejat de verd construït als afores de la població. Al llarg de tres quilòmetres, en un espai de més de 7.000 metres quadrats, una família propietària d’un negoci de vivers ha alçat aquest laberint dedicat a l’oci.

El nou laberint ofereix un temps indeterminat per a recórrer-lo, que va des de la mitja hora fins a les dues, segons la perícia del que s'aventure a recórrer-lo. Després de tres anys creixent, les 4.000 oliveretes del Japó que formen els carrerons faciliten un recorregut sense referències externes per tal d'aconseguir una experiència immersiva fins a trobar l'eixida.

El laberint vegetal ofereix tres quilòmetres de recorregut, en un espai de més de 7.000 metres quadrats. El temps estimat per a recórrer-lo oscil·la entre els trenta minuts i les dues hores.

Òscar Bosch, propietari del laberint de Peníscola, ha explicat a l’equip de Terra viva que la idea va sorgir perquè disposaven d'un espai al costat del centre de jardineria. “En un primer moment la nostra intenció era fer un jardí visitable, fins que a mon pare se li va ocórrer fer un laberint visitable”. Així va ser com Òscar va quedar encarregat del disseny. “Em vaig inspirar en els jardins europeus del Renaixement” i fa tres anys van començar a plantar, adaptant-se a l’espai disponible. 

En un dels extrems del laberint, han inclòs més ofertes d’oci, així els visitants poden trobar des d’un camp de futbol, fins a uns tobogans, unes engrunsadores i també un laberint menut per als xiquets, amb una font dels desitjos. “I totes les monedes que arrepleguem van a l'associació Polseres Candela", ha explicat Óscar Bosh. L’associació col·labora en la investigació del càncer infantil.

Raquel Bosch, una de les filles del propietari, ha explicat l’equip de Terra viva que les plantes amb què han construït el laberint, són perennes i fortes per a evitar plagues: “hem utilitzat 4.000 oliveretes del Japó i a l’interior del laberint fotínia. En tan sols dos anys, les plantes han crescut molt ràpid". Aquesta proposta d'oci se suma a altres que hi ha com el laberint vegetal d'Onil.

Ací pots veure el programa sencer de Terra viva:

el Baix Maestrat Viatgem

També et pot interessar