Les formigues de ferro dissenyades per l'artista Capi Trillo: coneix el significat i el vincle amb Benicàssim
El seu germà Leo Trillo ha portat un exemplar a 'Tresors amb història' i ha explicat que signifiquen els dos cossos grans de la formiga i cada pota de l'escultura
Leo Trillo ha acostat a Tresors amb història una formiga de ferro del seu germà, l'artista Alfonso Trillo, conegut com Capi Trillo. Segons Leo, "a Benicàssim les formigues s'han convertit en tot un símbol". El seu germà va faltar l'any 1997, però uns anys abans "Benicàssim ja estava ple de formigues de ferro". Capi va ser farer a les Columbretes. I un artista bohemi.
Com ha explicat el seu germà, Capi va treballar al Desert de les Palmes, com a vigilant forestal, a les Agulles de Santa Àgueda, "i ell des d'allà va veure la formiga". Seguint el dibuix de la formiga de ferro que ha portat al programa, comença a descriure el significat dels dos cossos principals de l'escultura que tenen forma d'insecte: "les vil·les de Benicàssim conformen un nucli i el poble de Benicàssim un altre. Després està la mar". Les formigues de Capi Trillo reprodueixen el mapa de Benicàssim vist des de certa altura.
Les formigues de Capi Trillo reprodueixen el mapa de Benicàssim vist des de l'aire, un cos de la formiga són les viles, l'altre la població, i moltes potes són carreteres i avingudes
“El de la botella, el de la botella”
El seu germà ―ha dit Leo― va ser un home bohemi, artista i molt estimat a Benicàssim. Leo també ha contat una anècdota de quan Capi va estar de guarda al parc de les Columbretes. Se li va ocórrer enviar una botella a la mar amb un missatge, en el qual demanava a qui la trobara que li escriguera. Els seus amics feien broma de l'ocurrència, però la casualitat va voler que un xiquet d’un poble d’Algèria trobara la botella i li contestara. Era el fill de l’alcalde d’aquella població i van convidar Capi a visitar-los. “I el meu germà va ser rebut com un rei". Allà li deien, “el de la botella, el de la botella”. Un bon dia va eixir cap a Cuba a la recerca d’una formiga blava, i ja mai va tornar. Va faltar en aquell viatge, quan tenia quaranta-tres anys.
Pots veure el programa complet ací: