La cultura sostenible de Copenhaguen: el millor valor de la ciutat danesa
Fa vint-i-cinc anys que la valenciana Jesica Fernández va deixar València per a establir-se a Copenhaguen, capital verda europea des de l'any 2014.
Jesica Fernández, una valenciana que fa vint-i-cinc anys va deixar les seues arrels a València per a establir-se a Copenhaguen, reflexiona sobre els canvis notables que ha presenciat a la capital danesa. "La ciutat ha canviat moltíssim", diu. "Hi ha una presència més gran d'estrangers. Molts d'ells són espanyols i, fins i tot, valencians, com jo".
La decisió de mudar-se va ser impulsada per la seua curiositat de veure món i pel desig d'allunyar-se del sistema espanyol. "Era hora d'eixir, d'explorar i d'aprendre idiomes", comenta.
La valenciana, ja establida a la capital danesa i amb una família, destaca la cultura sostenible de la ciutat, que va ser declarada capital verda europea l'any 2014. També diu que tindre la intenció de celebrar les festes nadalenques sota el concepte danés i noruec de hygge, que fa referència a la recerca del sentiment de benestar i satisfacció en les coses menudes.
Jesica, no obstant això, reconeix la nostàlgia per la Comunitat Valenciana, especialment durant els llargs hiverns danesos. Així i tot, valora els sistemes educatius del país, que, segons afirma, són millors que a Espanya.
Juntament amb l'equip del programa, Jesica tindrà l'oportunitat de veure el Pare Noel als Jardins de Tivoli, un parc d'atraccions local. Tot i això, en el terreny personal, Jesica s'estima més els Reis que el Pare Noel i els demana pau, especialment per als conflictes com els d'Ucraïna i Palestina.
Després de vint-i-cinc anys, Jesica ha presenciat una evolució considerable a Copenhaguen. Això sí, mentre s'integra molt bé en aquesta ciutat en canvi constant, no s'oblida de mantindre viva la connexió amb la seua terra natal, València.