Els dàtils amb bacó de Carlos: de Xarafull a Bremen

Alemanya està associada, sovint, des del sud d’Europa, amb l'emprenedoria i l’èxit empresarial, però persones com Carlos, un valencià resident a Bremen, desmunten aquests tòpics

Carlos, natural de Xarafull, ha viscut a Bremen durant els últims deu anys

Carlos, natural de Xarafull, està vivint a Bremen des de fa deu anys. La seua podria ser una de tantes històries d'emigració, però el que la fa diferent és que s'ha atrevit a obrir un negoci en un país estranger. Ens explica com, fins fa poc, la percepció de la gastronomia espanyola al nord d'Alemanya es limitava al folklore dels anys seixanta. Conscient que la cuina espanyola és molt més rica i diversa del que els alemanys coneixen, Carlos va decidir obrir un restaurant de menjar casolà que reflectira l'actualitat i la modernitat de la gastronomia espanyola. "A València tenim una gastronomia molt moderna, molt xula", afirma. De fet, el seu local de Bremen està decorat amb records regalats per clients valencians, un tret que crea un ambient acollidor i familiar.

Els pimentons de Padrón, les olives, les creïlles braves, les croquetes o els cors de carxofa fan les delícies dels paladars més exigents
Els pimentons de Padrón, les olives, les creïlles braves, les croquetes o els cors de carxofa fan les delícies dels paladars més exigents / À Punt Mèdia

Però la història de Carlos no acaba ací. A més del restaurant de Bremen, ha decidit expandir-se i obrir un nou establiment a Oldenburg, a cinquanta quilòmetres, on els clients poden disfrutar de les seues especialitats. Els pimentons de Padrón, les olives, les creïlles braves, les croquetes o els cors de carxofa fan les delícies dels paladars més exigents. Per a acabar, Carlos ens sorprén amb una curiositat: la tapa més demanada al seu restaurant (i, de fet, a qualsevol restaurant espanyol a Alemanya), són els dàtils amb bacó, que no poden faltar a la carta.

La tapa més demanada al seu restaurant són els dàtils amb bacó, que no poden faltar a la carta
La tapa més demanada al seu restaurant són els dàtils amb bacó, que no poden faltar a la carta / À Punt Mèdia

La història de Carlos és inspiradora, no només per la passió per la gastronomia valenciana, sinó també per la determinació a superar les barreres burocràtiques i culturals per a establir-se com a emprenedor a Alemanya. Amb cada plat que serveix, Carlos no només ofereix una experiència culinària excepcional, sinó que també construeix ponts entre cultures, i mostra la riquesa i diversitat de la gastronomia espanyola als comensals alemanys. A través del treball i la dedicació, Carlos ha aconseguit l'èxit empresarial i ha contribuït a enriquir el panorama gastronòmic alemany, obrint els ulls dels residents locals a una nova visió de la cuina espanyola. La seua història ens recorda que amb determinació, passió i una visió clara, no hi ha límits, fins i tot en terres estrangeres.

També et pot interessar

stats