Directes
Ara en la televisió
A LA SACA
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

Deu curiositats que tal vegada no coneixies de Panamà

Panamà, un país amb una cultura i una natura ben diverses, platges, selves tropicals i una mescla d’influències indígenes, espanyoles i afroantillanes

Panamà compta amb més de 1.500 illes, al Carib i l'oceà Pacífic / Shutterstock

Panamà és un país clau de l'Amèrica Central on convergeixen l'eficiència logística i una fascinant combinació de tradicions indígenes, europees i afroantillanes.

Informació d'interés

Moneda: dòlar dels Estats Units i balboa.

Població: 880.691 habitants.

Hora: set hores de diferència entre Panamà i València.

Pagament recomanat: podeu pagar amb diners en efectiu i/o amb targeta de crèdit.

Permisos: si sou ciutadans espanyols, no necessitareu cap visat per a viatjar a Panamà, sempre que siga amb finalitats turístiques i per un període de fins a cent huitanta dies. Podeu entrar al país presentant el passaport espanyol. Això sí, ha de ser vàlid i tindre sis mesos de vigència des de la data d'entrada.

El consell de Valencians al món: Recomanem que begueu aigua embotellada i que eviteu consumir-ne de l'aixeta, especialment si us trobeu en àrees rurals. Verifiqueu que les botelles estiguen segellades abans de beure.

Algunes coses interessants i poc conegudes sobre Panamà

1. Moneda

Tot i que Panamà té la seua pròpia moneda, el balboa, en la pràctica, s'hi empra el dòlar nord-americà. Totes dues tenen el mateix valor.

Panamà té la seua pròpia moneda, el balboa / Shutterstock

2. Illes i platges

Panamà compta amb més de 1.500 illes, al Carib i l'oceà Pacífic. Moltes d'aquestes illes són autèntics paradisos tropicals amb platges d'arena blanca i aigües cristal·lines, com ara les illes de San Blas, Bocas del Toro o l'arxipèlag de Las Perlas.

Illa Bocas del Toro / Shutterstock

3. Centre històric

La ciutat de Panamà compta amb un barri vell impressionant ple d'encant colonial i carrers empedrats, façanes de diversos colors i edificis restaurats d'una gran bellesa. Fou declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco l'any 1997.

Barri vell de la ciutat de Panamà / Shutterstock

4. Diversitat ètnica

Panamà és un dels països amb més diversitat ètnica de tota l'Amèrica Central. A més de la població mestissa, hi ha comunitats indígenes com la dels emberà, els kuna, els wounaan i ngöbe-buglé. Cadascuna d'elles, amb les seues tradicions i cultures.

Família de la comunitat indígena dels Kuna / Shutterstock

5. Parc nacional del volcà Barú

El volcà Barú, de 3.475 metres, és el punt més alt de Panamà. Es troba a la província de Chiriquí i ofereix la possibilitat de fer una caminada fins al cim per a gaudir d'unes vistes panoràmiques extraordinàries.

El volcà Barú, de 3.475 metres, és el punt més alt de Panamà / Shutterstock

6. Zona Lliure de Colón

Panamà alberga la Zona Lliure de Colón, la zona franca més gran d'Amèrica i una de les més grans del món. És un important centre de comerç internacional. S'hi realitzen transaccions comercials sense impostos i aranzels.

Panamà alberga la Zona Lliure de Colón, la zona franca més gran d'Amèrica / Shutterstock

7. Biodiversitat

Malgrat ser un país xicotet, Panamà es considera un dels països amb més biodiversitat de tot el planeta. Alberga més de 10.000 espècies de plantes i més de 1.500 espècies d'ocells diferents, la qual cosa converteix el país en un paradís per als amants de la naturalesa.

Alberga més de 10.000 espècies de plantes i més de 1.500 espècies d'ocells diferents / Shutterstock

8. El canal de Panamà

El canal de Panamà és una de les meravelles de l'enginyeria moderna. És una via aquàtica d'aproximadament huitanta quilòmetres que connecta l'oceà Atlàntic i l'oceà Pacífic. És una atracció turística imperdible on podreu veure vaixells transitant per les rescloses.

El canal de Panamà és una de les meravelles de l'enginyeria moderna / Shutterstock

9. Carnestoltes de Panamà

El carnestoltes de Panamà és una de les festes més importants i alegres del país. Se celebra abans de la Quaresma i presenta desfilades plenes de color, música, danses, comparses i diversió. Les ciutats de Las Tablas i Penonomé són famoses pel seu Carnestoltes.

El carnestoltes de Panamà és una de les festes més importants i alegres del país / Shutterstock

10. Kuna Yala

Kuna Yala és una comarca indígena de Panamà. És la llar de l'ètnia kuna i compta amb illes i platges d'una bellesa fascinant. La comarca té el seu propi govern i és un lloc on podreu experimentar la cultura kuna i admirar la seua artesania.

Kuna Yala compta amb illes i platges d'una bellesa fascinant / Shutterstock

Aquestes són només algunes de les coses més interessants i menys conegudes sobre Panamà. El país té molt més a oferir, des de la seua extraordinària història fins als seus impressionants paisatges naturals.