Ruben Arnal, el valencià que ha visitat tots els països del món
Este home de 44 anys sembla ser el valencià més viatjat en assegurar haver estat en 193 països i haver fet dos vegades la volta al món
Rubén és de València. Als 44 anys este extreballador de banca que el 2012 fa estar afectat per un ERO com tants altres professionals, és un excel·lent exemple que la vida, de vegades, regala segones oportunitats per a començar de zero i tornar a ser feliç. Rubén ha contat al programa que quan ell va perdre la faena va pensar: “Este és el meu moment, començaré a viatjar per tot el món”. Dit i fet. Des d'aquell moment ha fet dos vegades la volta al món. El programa Valencians al món dedicat a la Costa Blava portuguesa, se l'ha trobat a Portugal, on el valencià fa ja un mes que recorre el país.
Hui en dia, dels 193 estats membres reconeguts per l’ONU, assegura haver-los visitat tots. I li fa una recomanació a l’equip de Valencians al món. “Cal que trobeu també valencians a Corea del Nord i a l'Afganistan”. Rubén atresora tantes anècdotes que, entre bromes i també seriosament, suggereix al redactor dedicar una temporada de Valencians al món només a ell i a les seues anècdotes. Mentre convida l’equip del programa a desdejunar dins de la seua furgoneta i els ofereix un pastís de Betlem tan típic de Portugal, li conta que en un primer moment, no es va plantejar recórrer tot el món, “però quan un comença… i de moment no he acabat”.
Cal que trobeu també valencians a Corea del Nord i a Afganistan.
L'origen de la seua vena viatgera
Rubén ha revelat al programa el que pensa que pot ser l'origen de la seua vena viatgera. Cal veure el programa per assabentar-se'n. Actualment, recorre Portugal amb la seua furgoneta. Ha contat que la va comprar quan ja havia visitat els 193 països. I amb ella està viatjant per tota la península Ibèrica.
A Rubén l’acompanya un quadern de bitàcola on apunta el seu dia a dia, experiències, persones que ha conegut, preu dels aliments, etc. I de la seua mà, l’espectador en el programa dedicat a la Costa Blava portuguesa coneix, entre altres singulars espais, Capela dos Ossos alçada pels frares franciscans el segle XVII a la ciutat d’Évora, on una llegenda —que a més d'un gela la sang— la presideix: “Nosaltres els ossos que estem ací, esperem els vostres”.