Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Els 'sequillos' de Moixent conquisten Hu Zhao

L'olor des del carrer dels productes fornejats ha portat Hu Zhao, de 'Xino xano', a entrar de cap dins d'un forn, en la seua visita a Moixent

El 'sequillo moixentí', un dolç típic de Moixent / À Punt

Si alguna cosa agrada a Hu Zhao per damunt de moltes altres és tastar menjars autòctons valencians. En la seua visita junt amb l'equip deXino xano a Moixent (Costera), l’aroma d’un dels forns de la localitat l’ha fet entrar sense dubtar. Una vegada dins ha tingut ocasió de tastar dos dels dolços més típics: els moixentins i els sequillos.

“Els moixentins són típics de Moixent. Es fan amb ametla, ou i sucre”. Tenen una grandària que permet posar-se'n un sencer dins de la boca, i això és el que ha fet el presentador xinés, quan li n'han donat un perquè el tastara. El soroll que ha fet en rosegar-lo l'ha pogut sentir fins i tot la fornera.

Els moixentins, un dels dolços tipics de Moixent / À Punt Mèdia

Per a continuar la degustació, li ha mostrat els sequillos. És una pasta seca amb formes redones i també allargades —que recorden un fartó— i que no porta sucre. I el sequillo a Hu Zhao l’ha encisat. L’asiàtic quasi valencià li ha dit que a Àsia, quan un dolç no és molt dolcet “diuen que és bo”.

Pots veure el programa sencer ací

Cuina

També et pot interessar