Directes
Ara en la televisió
VA DE BO

Un altre efecte de les xarxes socials: avança l’edat dels primers retocs estètics

Pel que fa a les intervencions i retocs estètics, mentre que els psicòlegs parlen que evidencien "una falta d’autoestima", algunes influenciadores defenen que són la solució per a veure's millor

Sandra Ferri, una jove influenciadora molt retocada / À Punt Mèdia
29 de maig 2023 - 15:11

El programa d’investigació Zoom d’À Punt Mèdia ha abordat la qüestió de les operacions de cirurgia estètica, així com dels retocs estètics. Una de les veus consultades ha sigut el president de la Societat Valenciana de Cirurgia, Roberto Moltó, que ha confirmat el que molts imaginen: les xarxes socials estan influint molt i avançant l’edat dels primers retocs estètics. 

Com diu l'Associació de Medicina Estètica de Madrid, pel que fa als menors, aquestes intervencions es regeixen per la llei de l'autonomia del pacient (2002) i per la llei del sistema de protecció a la infància i l'adolescència (2015). I els menors de setze anys necessiten el consentiment dels pares, mares o tutors legals. Però a cada vegada creix més la gent que, a partir dels setze anys, acudeix a retocs d'estètica.

Imatge la influencer Sandra a sa casa / À Punt Mèdia

Alguns influenciadors usuaris d'aquestes cirurgies i retocs estètics defenen com és de positiu mostrar l'experiència a les xarxes. Com ha explicat a l’equip de Zoom la influenciadora Sandra Ferri: “Si jo m’he fet retocs i alguna persona està pensant fer-se’n, i tu pots ajudar-la, a mi em sembla molt bé”. Una opinió diferent de la de Sandra és la del psicòleg Enric Valls, que ha dit que “mentre que influenciadors, youtubers i personatges públics normalitzen les intervencions quirúrgiques, això pot portar al fet que la persona busque un ideal que mai trobarà”.

En opinió de la influenciadora Sandra Ferri, “si tens un complex que es pot solucionar amb un retoc mínim, a mi em sembla fenomenal”. Per a Enric Valls, els complexos cal tractar-los de diferent manera. “Si no ens agrada una part del nostre cos, primer cal fer un treball psicoemocional, d’acceptació... Acceptar-nos abans de fer qualsevol tipus d’acció”.

També et pot interessar