À Punt estrena la sèrie documental ‘¡Qué comemos!’

La sèrie està presentada per Nico Abad i consta de quatre capítols de 50 minuts i analitza cada dijous la importància d’una bona alimentació

Nico Abad presenta la sèrie documental ¡Qué comemos! que analitza la importància d'una bona alimentació
Nico Abad presenta la sèrie documental ¡Qué comemos! que analitza la importància d'una bona alimentació
31 de juliol 2024 - 09:38

À Punt estrena demà dijous,1 d’agost, a les 22:45 h, la sèrie documental ¡Qué comemos!. La sèrie, presentada pel conegut periodista Nico Abad, consta de quatre capítols de 50 minuts que posen el focus en l'augment de l'esperança de vida en el segle XX. Metges, nutricionistes, científics ens expliquen la relació entre allò que mengem i com ho mengem i com ens afecta de manera directa.

En el primer capítol "Comer es salud" parla de com la manera en què mengem afecta directament la nostra salut i les nostres malalties. L'obesitat és la pandèmia de les societats occidentals i avançades, tant en adults com en xiquets. A esta s'uneixen altres afeccions com el colesterol, la hipertensió, les intoleràncies o les al·lèrgies.

En el segon capítol, "El precio de la comida" comprovem com la inflació, que va en augment, ha encarit els aliments i dificulta l'equilibri nutricional de la cistella de la compra. Articles bàsics com l'oli d'oliva, la llet, la fruita i la verdura han pujat molt de preu, factor determinant per a decidir què ens emportem a casa. Podem aspirar a mantindre una dieta equilibrada si els preus continuen escalant?

En el tercer capítol, "Desperdicio" s’aborda la necessitat de posar remei al desaprofitament alimentari des de l'administració, és a dir, prendre mesures que fomenten actuacions per a evitar que es tire menjar en tota la cadena alimentària. Així, han sorgit infinitat d'iniciatives privades i ONG que intenten aprofitar els aliments abans que es convertisquen en fem: ofertes d'última hora, menjadors socials, etc.

El quart capítol, "Dietas" s’endinsa en este món per a diferenciar entre ciència i publicitat, entre resultats fiables i promeses incomplides, entre veritats i enganys. Hi participaran experts i protagonistes que van fer realitat els seus somnis i altres als quals van deixar a l'estacada amb els mateixos quilos i una mica menys de diners en el compte corrent.

També et pot interessar

stats