À Punt ofereix en directe el dia gran de les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí

Diumenge, a partir de les 11:00 hores, la televisió valenciana retransmet la Processoneta del Matí d’esta festa declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco

Festes Mare de Déu de la Salut d'Algemesí
Festes Mare de Déu de la Salut d'Algemesí
06 de setembre 2024 - 12:24

El matí del diumenge 8 de setembre a Algemesí (Ribera Alta) se celebra la Processoneta del Matí de les Festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, una mostra de la devoció popular a la patrona. À Punt retransmet de manera íntegra a partir de les 11:00 hores la coneguda com a Processoneta del Matí, que ofereix una sèrie de matisos i detalls únics.

En els pocs metres que separen la Capella de la Troballa de la basílica de Sant Jaume es concentren els balls i muixerangues que dansen amb la música de la dolçaina i el tabalet. Ferran Cano serà l’encarregat de narrar l’entrada de la imatge de la Mare de Déu de la Salut a la basílica.

A la plaça Major es concentren les danses i durant uns minuts es produeix un espectacle indescriptible. Amb la façana de la basílica com a teló de fons, els portadors de la imatge realitzen un al·legòric triple intent d'entrada que culmina en un apoteòsic final. És un dels quadres plàstics més barrocs de la festa, que converteix Algemesí en un museu viu de la tradició valenciana i mediterrània en què participen més de 1.400 persones.

Esta processó és la més breu, però sens dubte la més intensa, que culmina en l'entrada de la imatge de la Mare de Déu de la Salut a la basílica de Sant Jaume.

 

També et pot interessar

stats