Directes
Ara en la televisió
A LA SACA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

La Forta i RTVE signen el Conveni Compostela per la innovació, estabilitat i futur dels mitjans públics

L'acord busca aprofitar les sinergies dels mitjans públics per a competir en el nou entorn digital i donar així un millor servei a la ciutadania

El protocol ha sigut signat per Jose Manuel Pérez Tornero, president d’RTVE, i Mar Iglesias, presidenta de la Forta
19 de juliol 2021 - 14:21

La Forta i RTVE han rubricat aquest matí un acord històric i inèdit entre les dues entitats per a compartir coneixement i maximitzar els rendiments dels diferents sistemes públics de comunicació de cara al futur.

Jose Manuel Pérez Tornero, president d'RTVE, i Mar Iglesias, presidenta de la Forta, han signat un conveni de col·laboració, denominat Conveni Compostela, ja que la Ciutat de la Cultura de la capital de Galícia ha sigut l'espai triat per a segellar l'aliança, que també ha comptat amb la presència del secretari general de la Forta, Enrique Laucirica, i el director general de la CRTVG, Alfonso Sánchez Izquierdo.

Amb aquest protocol i gràcies al seu objectiu comú, la Forta i RTVE busquen reforçar el posicionament dels serveis audiovisuals públics, en l'àmbit nacional, europeu i internacional, en un mercat cada vegada més global. Així, es comprometen a la col·laboració en el desenvolupament de projectes de producció audiovisual, en qualsevol format, i en l'adquisició de continguts audiovisuals d'interés comú.

La recerca constant de la innovació per part dels mitjans públics és una altra de les parts més rellevants d'aquest acord i es preveu també el desenvolupament d'estratègies en matèria tant d'innovació com de formació.

El Conveni Compostela també contempla la posada en marxa de projectes digitals col·laboratius amb l'aspiració que els mitjans públics siguen cada vegada més referents per al conjunt del sector i donar així un millor servei a la ciutadania.

El document assumeix també la recerca d'un marc de finançament i fiscalitat estable i eficaç, i el desenvolupament d'estratègies i polítiques de governança i comunicació.

En paraules de Mar Iglesias, “les radiotelevisions públiques són eines d'informació de proximitat per als ciutadans i per això són tan necessàries. Sense els serveis audiovisuals públics autonòmics molts continguts importants no tindrien la difusió necessària a través de la televisió, la ràdio i els mitjans digitals de les autonòmiques que mostren, a més la diversitat dels seus territoris amb els seus continguts específics. Durant la pandèmia, aquesta labor ha sigut especialment important i la nostra tasca continua, amb nous reptes com la lluita contra la desinformació o el necessari suport a la indústria audiovisual”.

Les televisions públiques espanyoles s'uneixen per a posar en relleu la seua labor com a servei essencial per al país: el seu principal objectiu és l'edició i difusió de programacions diverses i equilibrades per a tota mena de públic i garantir l'accés amb vocació universal, sense discriminacions i en igualtat d'oportunitats, a la informació, la cultura, l'educació i a un entreteniment audiovisual de qualitat. A través de les seues programacions, busquen promoure el pluralisme, la participació i els altres valors constitucionals garantint l'accés dels grups socials i polítics significatius.

També et pot interessar