Els festivals de la cançó i la importància de la ràdio en el tercer capítol de ‘Mítics 70’
Dijous, a les 22:00 hores, tercera entrega de la docusèrie que conta la història des dels inicis dels artistes valencians
En acabar el capítol, À Punt emet els documentals Peret, jo soc la rumba i L’enigma Conesa, tragèdia i modernitat de la Gatita Blanca
Demà dijous, el tercer capítol de Mítics 70. Continua amb el recorregut per la vida dels artistes de la dècada dels setanta: Bruno Lomas, Nino Bravo, Camilo Sesto, Juan Camacho i Juan Bau.
En el capítol de demà farem un recorregut pels festivals i concursos de ràdio en els quals participaren Bruno Lomas, Nino Bravo, Camilo Sesto, Juan Bau i Juan Camacho. Tots amb un objectiu molt clar: signar amb alguna de les grans discogràfiques i arribar a l’èxit. En aquesta carrera cap a l’èxit comprovarem la importància de l'aparició dels representants d'artistes en la seua carrera i amb el testimoni, entre altres, de Miguel Siurán, el primer mànager i descobridor de Nino Bravo.
També descobrim les dificultats en aquells anys per a gravar un disc i arribar a les discogràfiques, i la importància de la ràdio a l'hora de difondre les cançons dels artistes protagonistes en el públic de l'època.
Com sempre, durant el capítol podrem veure actuacions d'arxiu dels cantants com ara Bruno Lomas en el programa Tele-ritmo de l'any 1968, Nino Bravo en La gran ocasión, Camilo Sesto en Luces en la noche l'any 1972 i Juan Bau en el Festival de Viña del Mar del 1974.
Mítics 70 ofereix els testimonis de reconeguts músics i experts musicals, com ara Juan Bau, Miqui Puig, Carles Gámez i Eduardo Guillot.
I, en acabar el capítol de Mítics 70, podrem gaudir de dos documentals. El primer, Peret, jo soc la rumba, un retrat íntim i un homenatge a Pere Pubill Calaf, Peret, el rei de la rumba catalana per a la història. Relata la seua vida de pel·lícula a base de xerrades casolanes, sobretaules al bar i utilitzant material d'arxiu i dramatitzacions.
El segon documental, L’enigma Conesa, tragèdia i modernitat de la Gatita Blanca narra la vida a l'escenari de Maria Conesa, la Gatita Blanca en els inicis de segle XX. A través de veus expertes i abundant material d'arxiu, ens interroguem per una valenciana que va convulsionar la societat mexicana.