Hu Zhao revela una de les joies del turisme rural de Castelló: Altura

Este municipi rep la visita del valencià més xinés en un nou capítol de Xino Xano

Hu Zhao tocant la guitarra en la Ronda a les Cambreres de les festes a Altura
Hu Zhao tocant la guitarra en la Ronda a les Cambreres de les festes a Altura
23 d'octubre 2024 - 12:01

Este dijous a les 22:45 h en À Punt, Hu Zhao ens porta a descobrir en un nou episodi de Xino Xano una de les localitats de la comarca de l'Alt Palància consolidades pel turisme rural, Altura.

El protagonista s’ha marcat l’objectiu de celebrar l'aniversari de l'escola de xinés de la localitat, que ja té més de vint anys, anomenada Ziran, fundada per Liyind i Daniel.

En el recorregut, visita el santuari de la Cova Santa, un dels llocs més emblemàtics d’Altura i símbol cultural, històric i religiós de tota la comarca, que a més està ple de llegendes. També coneix l'Escola de Música d'Altura i s’anima a participar en un taller de percussió domèstica juntament amb els alumnes.

Una de les veïnes del poble convida Zhao a menjar arròs del pastor a casa. Zhao compra una coca de panses, el dolç tradicional d'Altura en el forn La Palmera per a portar al dinar i coneix José, el professor de tenis, mentre entrena per al torneig del 43 Open de Tenis Villa d'Altura. José li ensenya a Hu Zhao els secrets d’este esport.

A més, descobreix i participa tocant la guitarra en la Ronda a les Cambreres de les festes, una tradició antiga on es rendeix un homenatge a la dona, cantant i tocant música pel poble. També, va al restaurant La Farola, on aprén a cuinar jiaozi.

Al final del capítol, el protagonista acudeix a la festa de celebració de l'aniversari de l'escola de xinés, i canta en eixe idioma al costat d’alumnes i veïns.

Després de la visita, Hu Zhao trau una conclusió: “Tinc la teoria que este poble es diu Altura perquè la gent d'ací teniu molt de nivell”.

També et pot interessar

stats