La missa d’À Punt compleix 200 setmanes en antena

Per primera vegada les retransmissions, que s’iniciaren en pandèmia, van subtitulades per a facilitar l’accés a persones amb dificultats auditives

Retransmissió de la Santa Missa per À Punt
Retransmissió de la Santa Missa per À Punt
05 de setembre 2024 - 13:27

Des del 22 de març del 2020, À Punt retransmet en directe la missa dels diumenges. Des d’eixa data, els diumenges a les 10 hores del matí, els valencians poden oir per la televisió pública l’eucaristia des de la parròquia de l’Assumpció de Torrent. Este diumenge 8 de setembre la programació religiosa arriba a 200 setmanes en antena.

La retransmissió de l’ofici religiós els diumenges en À Punt va començar pel confinament durant la pandèmia de covid-19. Encara que l’acord era emetre-les només mentre existiren les restriccions d’aforament en les esglésies, la televisió valenciana ha consolidat les misses en la programació setmanal.

Per primera vegada este diumenge 8 de setembre, la retransmissió en directe de l’eucaristia estarà subtitulada, una mesura que s’ha implementat per a fer-les accessibles a les persones amb dificultats auditives.

           Per al director general d’À Punt, Alfred Costa, “la programació religiosa en À Punt, com en altres televisions públiques autonòmiques i estatals, forma part del dret d’accés dels grups socials significatius de la societat fruit del pluralisme de la societat i la diversitat de les llengües, i ara amb les noves tecnologies també facilitem la inclusió de les persones sordes i d’altres molt majors amb problemes auditius”.

Costa ha afegit que “la bona resposta de l’audiència i la voluntat de la radiotelevisió valenciana de donar resposta a les demandes de la societat valenciana ens ha portat, sense cap dubte, a mantindre les misses com una cita ineludible de la programació dels matins de diumenge”.

El rector de la Parròquia de l’Assumpció de Torrent, Jesús Corbí, ha valorat molt positivament “la iniciativa de la televisió pública de retransmetre la missa durant la pandèmia i, a més, haver atés la demanda dels ciutadans que, acabat el temps de confinament, van demanar la continuïtat de l’emissió”.

Per a Jesús Corbí “la retransmissió de la missa per als ciutadans cristians és un espai on la televisió de tots dona lloc a un col·lectiu nombrós, que ho demana i ho valora”. De fet, conclou: “És un espai que possibilita la pràctica religiosa cristiana de malalts, ancians i impedits, però també és un servei d’educació, que serveix per a ensenyar el llenguatge religiós, espiritual i transcendent. És una riquesa que aprenem a expressar la nostra fe en la nostra llengua materna”.

À Punt va rebre el premi Honor Societat 2021 que atorga l'associació cristiana Josep Climent de Castelló per haver dignificat la llengua del poble i haver-la feta instrument de cohesió de la societat valenciana. Així mateix, l’entitat va agrair la inclusió de la missa dominical en la programació durant la pandèmia de la covid.

També et pot interessar

stats