Directes
Ara en la televisió
MERIDIÀ ZERO
Ara en la ràdio
LÍNIA DE FONS (reemissió)

À Punt, banc de proves de l’última tecnologia mundial

L'empresa Brainstorm Multimèdia testarà els seus productes en els controls de la televisió pública valenciana abans de llançar-los al mercat internacional.

Brainstorm Multimèdia treballa per a televisions com l’NHK japonesa, la BBC, l’NBC o la RAI / À Punt Mèdia

À Punt cedirà les seues instal·lacions i finestres a l’empresa d’innovació Brainstorm Multimèdia perquè puguen testar les seues investigacions tecnològiques més recents desenvolupades en l’equipament, els mitjans i els recursos, tècnics, informàtics, audiovisuals o qualsevol altres emprats en les seues emissions i processos interns.

Brainstorm Multimèdia és una empresa amb experiència en el sector de les tecnologies de la informació i la informàtica, que habitualment porta a terme projectes de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I). Són punters i pioners en l'ús en directe d'estudis virtuals 3D, per això la televisió pública valenciana ha volgut firmar un conveni de col·laboració amb ells, per a oferir les últimes novetats als seus espectadors.

L’NHK del Japó compta amb més de 50 sistemes de Brainstorm Multimèdia; la BBC els ha contractat durant cinc anys per a fer les eleccions; l’NBC, als Estats Units, té els seus sistemes, com també la RAI, a Itàlia. Els sistemes de Brainstorm Multimèdia es troben globalment distribuïts i ara À Punt Mèdia es converteix en el banc de proves dels productes que després es comercialitzaran a l’exterior.

Aquesta empresa valenciana està interessada a fer que les innovacions tecnològiques més recents que desenvolupe siguen posades en pràctica en els entorns operatius de les empreses per a comprovar-ne el funcionament correcte, abans de comercialitzar-lo en el mercat. Per això, Brainstorm Multimèdia concedeix en favor de l’SAMC la llicència i el dret d’ús sobre totes les tecnologies, productes, béns, equipaments i altres materials que proporcione a l’SAMC.

Alfred Costa, director general d’À Punt, comenta: “La radiotelevisió pública valenciana té l’obligació de promocionar i difondre la imatge de les empreses i de les indústries tecnològiques capdavanteres de la Comunitat Valenciana. És veritat que Brainstorm Multimèdia és una empresa que hem de sentir com a pròpia. Cal llevar-se aquell pudor que de vegades tenim els valencians de parlar de les nostres coses i donar-los el valor que de veritat tenen. I aquest és l’exemple d’una empresa que té un potencial d’internacionalització dels seus productes, molt important, en un sector molt ben cuidat i amb un afegit en R+D+I, d’investigació i desenvolupament. Per això en À Punt, i tots els valencians i les valencianes, hem d’estar orgullosos de poder col·laborar i poder implantar aquests productes en una cadena com la nostra que té un creixement exponencial important”.

Formació al personal de l’SAMC

Aquest conveni també permetrà una actualització de la plantilla en qüestions tecnològiques perquè Brainstorm Multimèdia oferirà, amb caràcter gratuït, sessions de formació al personal de l’SAMC sobre la utilització de les tecnologies i materials proporcionats en cada projecte, amb una duració màxima de tres dies en total.

Héctor Viguer, director d’Operacions de Brainstorm Multimèdia ha mostrat l’oportunitat que À Punt suposa per a testar els seus productes: “Per a nosaltres és molt molt important provar els nostres productes en un entorn operatiu. Tenim clients en tot el món i el nostre abast és global, però les oficines no tenen l’espai ni és un centre de producció diària de notícies o de programació. Poder provar en casa d’un client és necessari, perquè desenvolupem productes que s’han de testat des d’un control de realització. La sinergia és fonamenal perquè tenim el desenvolupament ací, és molt important que una televisió de nivell puga provar les nostres ferramentes i la possibilitat que siga és molt positiu tant per a À Punt com per a nosaltres”.

À Punt Mèdia tindrà la possibilitat de participar, de forma individual o conjuntament amb altres operadors de televisió a Espanya o Europa, en projectes d’R+D+I finançats per organismes o entitats locals, autonòmiques, estatals o europees, amb l’objecte que es puga analitzar, comprovar i, si escau, validar els resultats del nous productes i tecnologies en desenvolupament com a usuari final (end user) en el seu propi entorn operatiu.

També et pot interessar