À Punt comença en el web la sèrie documental ‘En dansa’

Els Bíters de La Colla estrenen la secció “Clic-Tok” per a aprendre a casa coreografies divertides en família

L’espectacle ‘Âtman, el comiat’ i el curtmetratge ‘Tututú’ s’emeten demà a la mitjanit amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

Estrenes pel Dia Internacional de la Dansa
Documental 'En dansa' / Departament de Comunicació
28 d'abril 2021 - 11:11

Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa que se celebra demà dijous, 29 d’abril, À Punt Mèdia incorpora estrenes interessants en els seus continguts.

En dansa és un espai exclusiu per al web d’À Punt que s’oferirà cada dijous a partir d’aquesta setmana. Es tracta d’una sèrie documental, de huit capítols d’entre quatre i sis minuts, que presenta huit ballarins i ballarines que estan innovant l'escena valenciana de dansa. Cada capítol té una estructura dinàmica, com el ball mateix, i intercala la narració en primera persona de les ballarines i els ballarins amb les seues coreografies.

Els huit protagonistes són Joan Crespo, Carlos Díaz, Natalia Palomares, Susana Rodrigo, Yoshua Cienfuegos, Asun Noales, Elena Martínez i Esther Garcés. Mentre ballen des de llocs emblemàtics de la Comunitat Valenciana, com ara el Desert de les Palmes de Benicàssim, el mirador de Benidorm o la Seu, a València, cada protagonista ens explica com van ser els seus inicis, la disciplina i la força que cal tindre per a desenvolupar aquest art.

En dansa és un projecte innovador emmarcat dins la crida d’À Punt per a la producció de formats amb continguts relacionats amb la cultura 2020. Una sèrie dirigida a tots els públics, que agradarà als interessats en el món de la dansa. Amb un equilibri d’oferta i de gèneres acosta l’espectador al món de la dansa, i promou i difon aquest art a través de totes les seues disciplines, des del flamenc al hip-hop, passant per la clàssica.

Cada ballarí llançarà un repte en les xarxes d’À Punt Mèdia (principalment en Instagram i TikTok), després de la publicació de cada capítol. El ballarí o ballarina protagonista de la setmana proposarà uns passos de ball que hauran d’imitar els usuaris de les xarxes d’À Punt, que podran compartir els seus vídeos amb l’etiqueta #EnDansaÀPunt.

Aprén a ballar amb el “Clic-Tok” dels Bíters

D’altra banda, el Dia Internacional de la Dansa, en el web d’À Punt Els Bíters estrenen una nova secció de l'Univers Expandit, que es dirà “Clic-Tok”.

Després dels “Ràmquins”, el “Quadernet” i la “Datapèdia”, arriba ara el “Clic-Tok”, una nova secció protagonitzada per la bíter Clic en la qual ensenyarà passos divertits de ball als xiquets i xiquetes. En cada “Clic-Tok”, Clic comptarà amb la col·laboració d'altre bíter.

En el primer “Clic-Tok” d’aquest dijous, la bíter Clic estarà acompanyada de Net, i presentarà un pas que es diu “El pal de fregar”. Una coreografia que es podrà repassar el dissabte 1 de maig en el programa La Colla de la televisió d’À Punt a partir de les 10 de matí.

 Altres passos que coneixerem en els pròxims capítols seran el “Sambori”, el “Col·loca tot” o el que es diu “Xafar panderoles”. Quan ballem i activem tot el cos, el nostre cervell segrega serotonina, l’hormona responsable de la felicitat. L'adrenalina segregada durant el ball també es canalitza en forma de motivació i revitalització.

Balla amb Els Bíters
Balla amb Els Bíters

L’última producció d’Ananda Dansa i el curtmetratge Tututú

La televisió d’À Punt ha inclòs en la seua programació de dijous dues propostes especials. A partir de la mitjanit s’emeten dos espais dedicats a la dansa, l’espectacle de ballet Âtman, el comiat, de la companyia valenciana Ananda Dansa, i a continuació, el curtmetratge Tututú.

La companyia Ananda Dansa s’acomiadà després de 40 anys als escenaris, 10 premis Max i el Premi Nacional de Dansa. La coreògrafa Rosángeles Valls, directora de la institució i medalla d’or de les Belles Arts, va deixar els escenaris amb la creació de l’espectacle Âtman, el comiat’.

Âtman, el comiat és una producció del Palau de les Arts Reina Sofia amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i el Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna, espai de residència de la companyia Ananda Dansa, interpretada per l’Orquestra de la Comunitat Valenciana amb música de Pep Llopis i el cant d’estil de Jonatan Penalba. Âtman vol dir ànima en sànscrit i això és el que transmet aquest espectacle sincer i emotiu pel comiat de la companyia, que reuneix a l’escenari del teatre Martín i Soler del Palau de les Arts de València els seus millors aliats.

Tututú és un curtmetratge d’animació dirigit per Rosa Peris que ens mostra una ballarina no molt popular que, mentre practica els seus exercicis de dansa a classe, imagina un món idíl·lic on és feliç ballant i surant a través de les seues fantasies. En aquesta pel·lícula, el ballet és el context per a expressar els somnis d’una dona; una representació metafòrica dels sentiments.

Tututú
Tututú

El 1982, per iniciativa del Comité Internacional de Dansa, va ser proclamat per la UNESCO el 29 d'abril com a Dia Internacional de la Dansa. La data triada correspon al natalici del ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre, mestre i creador del ballet modern.

L'objectiu del Dia Internacional de la Dansa és reunir tots els que han triat aquesta forma d'expressió per a superar tota classe de barreres culturals, polítiques i ètiques i celebrar la dansa i la seua diversitat.

També et pot interessar

stats