À Punt i la Conselleria d’Educació impulsen el valencià amb nous continguts en la plataforma Apunts de Llengua

• S’incorpora metodologia i materials que ajudaran els docents i l’alumnat a millorar l’aprenentatge amb jocs i passatemps

• 200 professors de tots els nivells han acudit a la presentació  

Alfred Costa, director general d'À Punt / À Punt Mèdia
17 d'octubre 2024 - 13:50

La nova etapa de la plataforma Apunts de Llengua ha començat hui a rodar a la Conselleria d’Educació. És una iniciativa finançada per la Generalitat Valenciana que dona una nova utilització als continguts d’À Punt amb la finalitat de potenciar l’aprenentatge del valencià i ajudar l’alumnat a obtindre els certificats oficials.

Ignacio Martínez, director general d'Ordenació Educativa i Política Lingüística
Ignacio Martínez, director general d'Ordenació Educativa i Política Lingüística / À Punt

En l’acte, on han estat presents vora 200 docents, han intervingut el director general d'Ordenació Educativa i Política Lingüística, Ignacio Martínez, i el director general d’À Punt, Alfred Costa. Així mateix, han pres la paraula Maria Sanchis, cap de la Unitat d’Estil i Recursos Lingüístics d’À Punt, i Aina Monferrer, presentadora del pòdcast Beniparlem i molt coneguda en xarxes per les seues Llengüetes. També hi han estat presents Miquel Francés, president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, i Vicent Satorres, subdirector de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació.

En la seua intervenció, el director general d’À Punt, Alfred Costa, ha assegurat que “som conscients de la funció que tenim com a mitjà públic de foment del valencià i també del compromís amb tota la ciutadania d'impulsar l'aprenentatge i perfeccionament del valencià i d'altres llengües”. A més, ha reiterat la voluntat d’ajudar els docents en la complicada tasca d’ensenyar i de “ser el camí perquè aprendre valencià siga un punt d'unió entre tots”.

En esta nova etapa de la plataforma s’han incorporat continguts posant el focus en el professorat i l’alumnat dels diferents nivells educatius (infantil, primària, secundària i batxillerat). També es manté el sistema previ orientat al reforç de l’aprenentatge del valencià per a presentar-se als exàmens que certifiquen els nivells de llengües del Marc Europeu Comú de Referència (A1, A2, B1, B2, C1, C2).

A més, Apunts de Llengua inclou a partir d’ara nous continguts en anglés, i incorpora la ludificació amb una àmplia oferta de passatemps per a reforçar l’aprenentatge des del joc.

Esta plataforma utilitza dos tipus de recursos audiovisuals: les píndoles, creades a partir d’una selecció de continguts de la ràdio i la tele, i nous continguts exclusius creats ad hoc orientats a l’aplicació pedagògica.

En la plataforma, oberta i gratuïta per a tot el públic, es pot triar un nivell de llengua: principiant, intermedi o superior. A més de visualitzar vídeos i escoltar àudios, Apunts de Llengua permet fer activitats digitals autocorrectives, proves diagnòstiques i activitats lúdiques. I ara, a més, s’ofereixen al professorat de tots els nivells pissarres digitals que permeten fer itineraris i planificar per trimestres per a l’alumnat.

És un projecte en què participen la Generalitat, a través de la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, i À Punt, la radiotelevisió valenciana, juntament amb empreses del sector privat de diverses competències com són Bitban, encarregada del desenvolupament de programes i consultoria informàtica; l’editorial Bromera; la productora Ambra Projectes Culturals i La Punta de la Llengua, creadors de jocs de llengua i lògica.

També et pot interessar

stats