À Punt et du a Puerto Rico en ‘Valencians al món’

Este dimecres recorrerem l’anomenada Illa de l'Encant, que va ser província espanyola durant més de quatre segles, i disfrutarem dels seus carrers colonials i platges paradisíaques

Amb la castellonenca Isabel Fabregat visitarem els cais de La Parguera
Amb la castellonenca Isabel Fabregat visitarem els cais de La Parguera / À Punt
15 d'octubre 2024 - 10:50

Demà dimecres 16 d’octubre, a les 22:45 h, Valencians al món viatja a Puerto Rico, l’anomenada Illa de l'Encant, que va ser província espanyola durant més de quatre segles. De la mà de la reportera Cristina Orts, els espectadors disfrutaran d'un recorregut pels seus carrers colonials, monuments emblemàtics i platges paradisíaques. 

Amb Iris estarem a Juan de Puerto Rico, la ciutat més antiga dels actuals Estats Units.
Amb Iris estarem a Juan de Puerto Rico, la ciutat més antiga dels actuals Estats Units. / À Punt

Iris Carbonell, de València, fa huit anys que viu a Puerto Rico. Amb ella visitarem el nucli vell de San Juan de Puerto Rico, la ciutat més antiga dels actuals Estats Units. La ciutat emmurallada és una autèntica càpsula del temps amb encantadors edificis d’estil espanyol.

Isabel Fabregat, de Castelló de la Plana, fa sis anys que viu a Puerto Rico. Amb ella visitarem els cais de La Parguera, un poble pesquer situat en el sud-oest de Puerto Rico. La zona és famosa per les platges d’aigua turquesa, els cais, els illots i els manglars rojos i blancs (ecosistemes costaners i humits típics de zones tropicals). 

També degustarem la gastronomia criolla de la regió, una vibrant fusió d'influències caribenyes, africanes i espanyoles, caracteritzada per l'ús abundant d'ingredients locals com el plàtan, la iuca, la dacsa i l'arròs.

Acela Soler ens mostrarà Santurce, un barri molt popular de San Juan
Acela Soler ens mostrarà Santurce, un barri molt popular de San Juan / À Punt

Acela Soler, de València, fa 20 anys que viu a Puerto Rico. Ella ens mostrarà Santurce, un barri molt popular de San Juan, conegut per una rica història, molt lligada a la monarquia hispànica. Amb ella estarem també a la Casa Bacardí, la destil·leria més gran del món de la famosa marca de rom. Va ser fundada per la família Bacardí de Sitges.

Elena viu des de fa cinc anys a Puerto Rico
Elena viu des de fa cinc anys a Puerto Rico / À Punt

Elena Maestre, d’Alacant, fa cinc anys que viu a Puerto Rico. Ella ens obrirà les portes de l’Hacienda Carabalí, un dels llocs més importants per a practicar esports d’aventura a l’illa.

Miguel González ha muntat allí un restaurant d’especialitats valencianes i espanyoles
Miguel González ha muntat allí un restaurant d’especialitats valencianes i espanyoles / À Punt

També coincidirem amb Miguel González, un xef professional d’Alacant que fa 13 anys que viu a Puerto Rico dedicat al seu restaurant d’especialitats valencianes i espanyoles. Miguel ens prepararà un arròs bomba del Delta de l’Ebre amb conill i carn fumada.

Amb Carmen descobrirem que els xoriços reflecteixen l’herència culinària espanyola
Amb Carmen descobrirem que els xoriços reflecteixen l’herència culinària espanyola / À Punt

Carmen Tos, de València, fa nou anys que viu a Puerto Rico. Amb ella estarem en un restaurant i descobrirem que els xoriços reflecteixen l’herència culinària espanyola però estan adaptats al paladar del Carib. A què deuen fer gust?

També et pot interessar

stats