À Punt s’uneix al festival Open House Valencia per a difondre l’arquitectura i el patrimoni valencià

La Radiotelevisió Valenciana es converteix en mitjà oficial d’este certamen internacional que té com a objectiu acostar l’arquitectura a la ciutadania

Participants i representants d'À Punt en la jornada Open House Valencia a les intal·lacions de Burjassot
Participants i representants d'À Punt en la jornada Open House Valencia a les intal·lacions de Burjassot / À Punt
16 d'octubre 2024 - 17:56

À Punt Radiotelevisió Valenciana ha obert les portes als amants de l’arquitectura, l’urbanisme i el disseny que participen en el festival Open House Valencia. Este certamen internacional té l’objectiu d’acostar l’arquitectura a la ciutadania a través de visites guiades a edificis, rutes urbanes, tallers, taules redones i altres activitats culturals. Enguany, la cadena autonòmica és mitjà oficial i difondrà esta iniciativa a la Comunitat Valenciana.

La visita d’esta vesprada a les instal·lacions centrals del centre de producció de programes de Burjassot ha comptat amb la presència d’Alfred Costa, director general d’À Punt, que ha donat la benvinguda als representants de l’Open House Valencia i la resta de convidats. L’arquitecte Tito Llopis, coautor del disseny d’este edifici el 1985, ha intervingut per a explicar a tots els presents les característiques arquitectòniques d’esta emblemàtica edificació.  

La trobada s’ha completat amb una taula redona per a posar en valor l’arquitectura per a la comunicació i en ella ha estat el mateix Llopis,  a més d’Ivan Esteve, director d’Informatius d’À Punt, Higinio Añó, director d’Explotació i Enginyeria de la cadena i Lola Alfonso, responsable de l’Arxiu Històric de RTVV.  

Higini Añó, Tito Llopis, Iván Esteve, Lola Alfonso i Amparo Cervera (subdirectora d'Informatius d'À Punt)
Higini Añó, Tito Llopis, Iván Esteve, Lola Alfonso i Amparo Cervera (subdirectora d'Informatius d'À Punt) / À Punt

La VI edició de l’Open House València tindrà lloc del 25 al 27 d’octubre i durant tres dies es podran visitar gratuïtament huitanta edificis emblemàtics de València, assistir a xarrades i participar en quinze rutes guiades per la ciutat, la majoria gratis. Entre els edificis està el Patriarca, el Centre d’Art Hortensia Herrero o les vivendes de Santa Maria Micaela. Compten amb rutes temàtiques per la ciutat, com ara València Romana, Mosaic Nolla a València, Patrimoni Industrial o València Marítima, entre d’altres.

Este festival de l’arquitectura i l’urbanisme forma part d’una iniciativa mundial formada per més de cinquanta ciutats de prestigi internacional com ara Nova York, Milà, Atenes o Lisboa.

L’any passat hi van participar 9.000 persones i està organitzat en col·laboració amb diferents institucions públiques (Ajuntament de València, vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Vivenda de la Generalitat, Aumsa, Universitat de València, Ajuntament de Llíria, Turisme Llíria, Ajuntament de Cocentaina, Ajuntament de Banyeres de Mariola, Fundació Visit València) i empreses privades (Gómez Grau, Fulton, El Corte Inglés, Vera de Estenas, Cubicup, Montó Pinturas, Grupo Innova Tormo, Arquitectos Vimarvi, Turmetal i Kave Home).

També et pot interessar

stats