À Punt retransmetrà per primera vegada la Romeria del Pilar de Benejúzar

La cadena pública i l’Ajuntament han presentat hui com serà l’acte

del 12 d’octubre, que congregarà 70.000 persones de tot Espanya  

Vicente Cases, alcalde de Benejúzar; Alfred Costa, director de À Punt e Isabel Sánchez, presidenta de la hermandad del Pilar amb membres de la corporació local
Vicente Cases, alcalde de Benejúzar; Alfred Costa, director de À Punt e Isabel Sánchez, presidenta de la hermandad del Pilar amb membres de la corporació local / Departament de Comunicació
07 d'octubre 2024 - 13:08

El Dia de la Hispanitat, À Punt oferirà per televisió i per primera vegada la Romeria del Pilar de Benejúzar a tota la Comunitat Valenciana. La festa és la més important i multitudinària del Baix Segura, amb la participació de 70.000 persones procedents de tot Espanya. 

La retransmissió serà este dissabte 12 d’octubre a partir de les 9 hores. Durant quatre hores i en directe les càmeres de la televisió pública valenciana mostraran la Romeria, en honor a la Mare de Déu del Pilar, que inclou tres moments destacats: la desfilada dels participants, la missa i els balls tradicionals. El programa estarà presentat per Ferran Cano amb els reporters Berta Báidez, Carles Navarro i Claudia Argent.

D’esta forma, À Punt promociona a escala nacional i mundial una celebració tan estimada en el seu 85é aniversari, una festa que està declarada d’interés turístic autonòmic. Tots els detalls d’estes festes i d’esta retransmissió tan especial s’han conegut en la roda de premsa que han protagonitzat l’alcalde de Benejúzar, Vicente Cases, i el director general d’À Punt, Alfred Costa.  

Isabel Sánchez López, presidenta de la hermandad del Pilar pone a Alfred Costa el 'cachirulo' en honor a la Virgen del Pilar
Isabel Sánchez López, presidenta de la hermandad del Pilar pone a Alfred Costa el 'cachirulo' en honor a la Virgen del Pilar

Per a Alfred Costa, director general d’À Punt, la retransmissió de la Romeria de Benejúzar “és una oportunitat única d’acostar al públic de tota la Comunitat Valenciana una festa que congrega al sud d’Alacant, al cor mateix del Baix Segura, tants milers de persones vingudes de tot Espanya”. En eixe sentit, Costa ha comentat que “la radiotelevisió valenciana és el millor altaveu per donar a conéixer la riquesa de dels nostres pobles i paratges, la nostra gent, les tradicions, el patrimoni cultural i festiu, tal com estem fent des de fa uns mesos”.

En la seua intervenció davant els mitjans de comunicació, el director general ha afegit que “À Punt és una televisió oberta, a l'abast de tots i per a tots, i per això la cadena ha preparat un ambiciós desplegament tècnic i humà amb la participació d’un gran equip de professionals que projectaran la Romeria a Espanya i a nivell internacional”.

Per la seua part, l’alcalde de Benejúzar, Vicente Cases, ha mostrat “la satisfacció que la televisió pública valenciana retransmeta per primera vegada en directe la Romeria del Pilar, declarada d’interés turístic autonòmic i que és la senya d’identitat més important del nostre poble. Esta retransmissió permetrà la difusió i promoció de festa del Pilar de Benejúzar, una de les romeries més importants de la Comunitat Valenciana, però també una de les més importants de fora de la nostra comunitat dins el panorama nacional”.

Alfred Costa, Vicente Cases  e Isabel Sánchez López conversen en acabar la roda de premsa a Benejúzar
Alfred Costa, Vicente Cases e Isabel Sánchez López conversen en acabar la roda de premsa a Benejúzar

Les autoritats han agraït a la radiotelevisió valenciana l’esforç i la inclusió dins de la seua programació d’esta celebració que congrega a milers de persones que s’acosten al poble cada any coincidint amb la festivitat de la patrona del poble, la Mare de Déu del Rosari, i les que se celebren el dissabte 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat i festivitat del Pilar.

À Punt estarà present també en diversos punts, inici i final del recorregut seguint les carrosses engalanades pels participants que entren en concurs, acompanyant les famílies que pugen fins al santuari a passar el dia en un entorn natural privilegiat i donant suport a la festa amb regals commemoratius. La realització de la retransmissió permetrà també als espectadors seguir els dos quilòmetres de la Romeria a través d’un dron. Els participants podran immortalitzar la seua presència en esta celebració fent-se una foto en el panell de photocall que instal·larà À Punt en el final del recorregut. Després podran baixar-se les fotos en la galeria d’imatges que es publicarà al web de la radiotelevisió valenciana (www.apuntmedia.es)  

També et pot interessar

stats