À Punt se suma al Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

Dissabte a les 22:00 h, l’últim programa de ‘400’ de la temporada se suma a la reivindicació del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+.

La televisió valenciana canviarà la mosca habitual per una altra d'animada amb els colors de l’arc de Sant Martí i emetrà cortinetes amb el lema «Orgullosos de tu»

A l’escenari del programa, Lu, Mireia i Gonzalo reivindicaran els seus drets amb els monòlegs que ja són marca del programa.
A l’escenari Lu, Mireia i Gonzalo reivindicaran els seus drets amb els monòlegs que ja són marca del programa / Departament de Comunicació
27 de juny 2024 - 11:19

Dissabte a les 22:00 h, l’últim programa de 400 de la temporada s’acosta al col·lectiu LGTBIQ+ de la mà del Col·lectiu Lambda, Samarucs i Chrisalys, associacions que donen suport de diferents maneres a este col·lectiu.

Lambda està constituïda des del 1986 a la Comunitat Valenciana i es va crear per la situació de discriminació legal i marginació social que patien les persones LGTBIQ+. El principal objectiu és la denúncia pública de la fòbia cap a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, així com la prevenció, informació, coordinació i assessorament relacionats amb la infecció per VIH i altres temes de salut.

Samarucs, en canvi, és una associació que busca ser una eina de visibilitat, inclusió i acceptació del col·lectiu LGTBI+ en el món de l'esport. Es va fundar el 2003. Es tracta del club esportiu LGTBI+ més longeu de València. Compta amb 20 anys d'activitat ininterrompuda i està format per quasi 300 persones sòcies que s'han convertit en una gran família.

Chrisalys és una associació que acull a totes les famílies amb xiquets i joves trans fins als 20 anys. Són famílies que no estan disposades que els fills visquen una infància i joventut sense que la seua identitat de gènere siga reconeguda. Chrisalys va nàixer el 2013 formada per famílies amb una situació comuna: totes tenien una filla o fill trans —les identitats no binàries van tardar un poc més a aparéixer— i necessitaven respostes que no trobaven.

A l’escenari del programa, Lu, Mireia i Gonzalo reivindicaran els seus drets amb humor amb els monòlegs que ja són marca del programa.

A més, des del 28 fins al 30 de juny, À Punt es vestirà amb els colors de la bandera del col·lectiu LGTBIQ+ amb l’emissió de cortinetes reivindicatives amb el lema "Orgullosos de tu". També demà, dia 28, els teleespectadors veuran com la mosca de la marca À Punt que apareix en les pantalles es transformarà en un logo animat que es farà multicolor fins a conformar l’arc de Sant Martí. À Punt també estarà present en la manifestació de divendres amb una pancarta pròpia.

També et pot interessar

stats