Alcoi, entre tradició i gastronomia amb Hu Zhao en 'Xino xano'
El valencià més xinés ens porta a este municipi de l’Alcoià on es fusionen el llegat modernista, les tradicions i els sabors autèntics
Este dijous a les 22:45 h en À Punt, Hu Zhao ens porta a descobrir en un nou episodi de Xino xano la ciutat d’Alcoi.
Hu Zhao, sempre apassionat per la gastronomia i a la recerca de noves experiències, s'endinsa en els racons més autèntics del municipi. En esta ocasió, el seu destí és el restaurant Sant Francesc. Entre els seus murs està la recepta de dos dels plats més representatius de la zona: la pericana i la bajoca farcida. Hu Zhao, amb el seu toc únic, té l'oportunitat de cuinar i fusionar-los, i els afig característiques de la gastronomia asiàtica.
El nostre protagonista és un gran seguidor de Camilo Sesto i aprofita la visita al municipi natal de l'artista per a submergir-se en una part de la seua història. Allí descobreix el Camilo Sesto Club, un lloc únic ple d'homenatges i records dedicats al cantant, on els admiradors mantenen viva la memòria.
A Zhao li encanta explorar les tradicions dels llocs que visita, i en esta ocasió, la seua curiositat el porta a la filà dels Mudèjars. Allí descobreix la seua història i s'endinsa en la rica tradició de la vestimenta. L'experiència es torna encara més única quan té l'oportunitat de compartir un sopar amb els membres de la filà. A més, el nostre protagonista s'uneix a una desfilada improvisada, i assumeix el rol del capità moro amb la mateixa passió i orgull que els integrants.
El valencià més xinés trau la part més artística i, amb valentia, s'atreveix a cantar enfront dels habitants del municipi en un emotiu homenatge a Camilo Sesto. Hu Zhao, agraït per la generositat de la gent, no pot evitar expressar les seues emocions: “La meua estada a Alcoi s'ha convertit en un homenatge a Camilo Sesto, i només tinc paraules d'agraïment”.