'Alerta roja', el nou programa dels dilluns en el prime time

Així es fa el programa que estarà en antena durant quatre setmanes i que també es pot consultar A la Carta al web de la cadena.

Equip del programa 'Alerta Roja' a les instal·lacions del centre de producció de programes de Burjassot
Equip del programa 'Alerta Roja' a les instal·lacions del centre de producció de programes de Burjassot / Departament de Comunicació
14 de gener 2025 - 14:45

La sèrie Alerta roja, que es va estrenar dilluns 13 de gener, a les 22:45 hores per À Punt, va nàixer com una proposta pròpia del Departament de Continguts de la cadena el 2024. L'equip del programa està format per companyes de Continguts (Carmesina Franch, Mònica Giner i Carolina Adam), de Producció Executiva (Míriam Civera), Producció (Juanjo Martínez i Elena Andrés) i del Departament d'Imatge (Òscar Montón i Gonçal Blai) per a la realització i postproducció.

Alerta roja és una sèrie de quatre capítols gràcies a l'arxiu de Canal 9 i À Punt (més de 35 anys de material audiovisual), on s’analitzen els canvis experimentats en el clima a la Comunitat Valenciana. Durant sis mesos s’han visionat centenars de peces sobre diferents fenòmens meteorològics i, amb la col·laboració de l'equip de meteoròlegs d'À Punt i de l'AEMET, s’han constatat els efectes del canvi climàtic a les nostres terres. A més, el programa ha comptat amb la col·laboració de tot el departament de Documentació de l'arxiu RTVV-IVC-SAMC, coordinat per Paz Orero.

La sèrie s'articula en quatre temàtiques: pluja, temperatures i altres fenòmens extrems, incendis i neu. Tot i que els incendis no són un fenomen meteorològic, sí que es veuen directament relacionats amb els canvis en el clima (sequera, elevades temperatures, etc.).

El primer capítol nomentat 'Pluja': un treball especialment dur, perquè a mitjan procés de producció va arribar la dana d'octubre i les posteriors riuades. Una catastròfe que demostra l'increment de la violència climatològica i de la freqüència dels episodis de gota freda. “Hem treballat intensament no només per a recollir i incloure-hi esta tragèdia sense precedents, sinó també per a explicar-ne les característiques i singularitat”, explica Carmesina Franch.

Com a dificultat de la producció, Miriam Civera destaca els milers de minuts que han visionat i seleccionat les companyes de continguts i, des del punt de vista de la producció, articular totes les parts implicades en el projecte sense tindre un equip destinat en exclusiva al projecte.

És un treball col·lectiu de tots els departaments de la casa, ja que tots han col·laborat d'una manera o una altra, des d'Explotació (amb el material tècnic), fins a Digital, la UERL; Emissions o la ràdio, on s'han gravat els off Per a fer possible la sèrie, el departament ha rebut la col·laboració de les empreses que actualment presten els serveis de càmeres, so i grafisme.

També et pot interessar

stats